Mégpedig azért, mert soha nem volt ilyen erős a magyar gasztronómia. A kulinária Sziget fesztiválja jön a következő három napban.
Mivel jelenleg három Michelin-csillagos étterem van az országban, és ismét kijutott egy magyar séf a neves gasztronómiai verseny, a Bocuse d’Or döntőjébe, nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar vendéglátó szakma jobban teljesít, és ez érezhető, harapható, iható formában jelentkezik a Millenárison.
A teljes palettát meg lehet találni az esemény honlapján, mi csak kiemelünk pár dolgot, amit mindenképpen érdemes megkóstolni.
A Zonában lehet tolni mangalicakolbászt házi savanyított zöldségekkel, fentebb éppen Huszár Krisztián saját kezűleg varázsol a grillen. A Pastrami standján mindig belefuthatunk valami izmos szendvicsbe, ne hagyjuk ki. A Borkonyha az idei friss Michelin-csillagos placc, szóval, aki veszi a fáradságot, hogy ide kimenjen, az őket és a rakott krumplijukat ne hagyja ki. Ha már Michelin-csillag: ennél jobb (és olcsóbb) alkalom nem lesz, hogy megnézzük, mit tudnak a Costes séfjei.
Ja, és az Év étterme Anyukám mondtások. Minden kedvencünk ott van, és még sokan mások.