Egy szaftos, lédús steaknél aligha van férfiasabb étel, egyszerű, őszinte, és ha ügyesen készítik el, fantasztikusan ízletes. Különleges chimichurri szósszal tálalva pedig nem is kellhet jobb, ha például a barátaidat látod vendégül. Ha ezzel rukkolsz elő, csak elismerő pillantásokkal fogsz találkozni, és garantáltan kimaradsz a szokásos zrikálásból.
Mi is az a chimichurri? Nos, ez a boszorkányosan ravasz zöldfűszeres szósz Argentínából, a tangó, Messi és az argentin steak hazájából származik. A jó chimichurri képes arra, hogy egy ízletes húst még ízletesebbé varázsoljon, ezért tartsuk nagy becsben! Az elkészítése egyszerű: a petrezselymet tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a szeletekre vágott chilit, a fokhagymát és az egész citrom levét. Ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a kukorica-, vagy olívaolajat. Az egészet pürésítjük addig, míg pesto-szerű állagot nem kapunk. A kész chimichurrit tegyük félre, és készítsük el a steaket.
Bármilyen hihetetlen, ha ezzel megvagyunk, már csak egy lépés van hátra: a hús. (Puristák megelégszenek ennyivel, de ha nagyon szeretnénk, köretnek készíthetünk salátát, vagy sültburgonyát.) A megtisztított marha steaket durvaszemű sóval és frissen tört borssal ízesítjük. A rostlapot tűzforróra hevítjük, kevés étolajat csepegtetünk rá és ráhelyezzük a húst. Oldalanként másfél-két perc alatt körben kérget sütünk rá, majd 60 fokos sütőben 10 percig pihentetjük.
A forró, szaftos, médiumra sült húst felszeleteljük, tányérra helyezzük és gazdagon megöntözzük a chimichurri mártással.
A pontos receptet és az elkészítés módját itt találod, de ha valami másra fáj a fogad, akkor érdemes végigböngészned az Electrolux Egy Falat Inspiráció oldalát, ugyanis tucatnyi ínycsiklandó finomság közül válogathatsz!