Halfilét sokan sütünk, és bár pofonegyszerűnek tűnik, ahogy a pofonegyszerű dolgokat általában, ezt is könnyedén el lehet rontani.

A videóban látható úriember szerint ez elkerülhető, ha eleve kevés olajon készítik el az ételt. Megoldásként azt javasolja, hogy tegyünk egy kevés cukrot a halfilé egyik oldalára. Nem kell aggódni, nem lesz tőle az íze olyan, mint egy süteményé, a cukor viszont vékony karamellréteget von a filé aljára, ez pedig megakadályozza, hogy elszökjön a filé közepéből a nedvesség.

Az úr egyébként láthatóan vastag filét süt, ami azért fontos, mert ha ennél vékonyabbal dolgozunk, akkor nagy valószínűséggel kiszárad a közepe. Miután kérget sütöttünk a filé egyik oldalára, tegyük be a sütőbe kb. 220 Celsius-fokon, és süssük, amíg a másik fele is színt kap.

Szóval kevés cukor az egyik oldalra, kevés olaj, és sütő. Előre egy jobb halfiléért!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában