Ezerféle kávét gyárthatsz ugyanazzal a géppel, miközben a kávéfőzés különleges folyamatát teljesen új szemszögből követheted végig.
A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is. Nem csupán az áztatási idő szabályozásában van hatalmunk: az alkalmazott őrleménymennyiség és -finomság, vagy épp az adagolási mód változtatásával alárendelhetjük akaratunknak a kávét, és vígan kísérletezve különböző kávéminőségeket hozhatunk létre.
A kávés szifon működése három lépésben:
1. A gumitömítéssel zárt alsó üveglombikból az alulról melegített víz a gőz hatására szifoncsövön keresztül a felső üvegedénybe áramlik.
2. A felső üvegedényben a frissen őrölt kávé lecsapódik, így tátott szájjal figyelhetjük, amint kioldódnak az értékes szín-, íz- és illatanyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk.
3. Amikor az alsó üveglombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét.
A szifonos kávéfőzőt a Hairo márka hozza házhoz, amely évtizedek óta a vákuumos kávéfőzés nemzetközileg elismert és elkötelezett híve, így a megbízhatósággal együtt a nívó is garantált. Többféle kiszerelésben, kiegészítőkkel és méretben is rendelhető már 118,5 dollártól, azaz 25 500 forinttól.