Ezerféle kávét gyárthatsz ugyanazzal a géppel, miközben a kávéfőzés különleges folyamatát teljesen új szemszögből követheted végig.

A vákuumos kávéfőzőt a hagyományos, gőznyomásos mokka és egyéb, egyszerűbb kávéketyerék az ötvenes évekre teljesen kiszorították a piacról, ahogy azonban a bakelitlemezek is visszatérnek a divatba, úgy lángol fel teljes Bunsen-égőn a szifontechnikás hipsztergép.

A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is. Nem csupán az áztatási idő szabályozásában van hatalmunk: az alkalmazott őrleménymennyiség és -finomság, vagy épp az adagolási mód változtatásával alárendelhetjük akaratunknak a kávét, és vígan kísérletezve különböző kávéminőségeket hozhatunk létre.

A kávés szifon működése három lépésben:

1. A gumitömítéssel zárt alsó üveglombikból az alulról melegített víz a gőz hatására szifoncsövön keresztül a felső üvegedénybe áramlik.

2. A felső üvegedényben a frissen őrölt kávé lecsapódik, így tátott szájjal figyelhetjük, amint kioldódnak az értékes szín-, íz- és illatanyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk.

3. Amikor az alsó üveglombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét.

A szifonos kávéfőzőt a Hairo márka hozza házhoz, amely évtizedek óta a vákuumos kávéfőzés nemzetközileg elismert és elkötelezett híve, így a megbízhatósággal együtt a nívó is garantált. Többféle kiszerelésben, kiegészítőkkel és méretben is rendelhető már 118,5 dollártól, azaz 25 500 forinttól.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát? Gracie édesanyja Penthouse-modell volt…

Tudományos eredmények mozdítják előre az ártalomcsökkentést

További cikkeink a témában