Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vannak olyan gyümölcsök, húsok és zöldségek, amelyek jobban beindítanak, mint egy levél Viagra. Íme, az ehető afrodiziákumok legjobbjai!

Bazsalikom

Igen, a bazsalikom. Ki hitte volna? Ez a fűszernövény ugyan nem pörget fel, viszont illó aromáinak köszönhetően jótékony hatással van például a fejfájásra, így pedig elhárulhat az esti hancúrozások egyik leggyakoribb akadálya. Portugáliában szerelmetes férfiak cserepes kiszerelésben egy vers és egy pompon (!) társaságában adományozták ezt a fűszernövényt szívük hölgyének egy kedves, ám mára valószínűleg megkopott fényű népszokás keretében. Nyomd meg a tovább gombot a folytatáshoz!

Spárga

„A spárga felkorbácsolja a szenvedélyt férfi és nő között” – írta Nicholas Culpepper botanikus a 17. században. Az 1800-as évek Franciaországában a nászéjszaka előtt álló ifjú férjeknek háromfogásos, csak spárgából álló vacsorát szolgáltak fel, hogy minél sikeresebben feleljenek meg az előttük álló kihívásoknak. Az említett növény vitaminokban igen gazdag: tele van káliummal, A, C és B6 vitaminnal és rostokkal. A benne lévő B9 vitamin segíti a hisztamin termelődését, ez pedig az orgazmus elérést segíti mindkét nem esetében.

Mandula

Állítólag Alexandre Dumas minden szerelmi légyottja előtt mandulalevest fogyasztott, de lehet, hogy ez csak az eddig szinte teljes titokban működő mandulalobbi árnyékpropagandája. Annyi bizonyos, hogy Dumas-t komoly nőcsábászként tartja számon az irodalomtörténet, annak ellenére, hogy nem volt olyan daliás alkat, mint például egy Ryan Gosling. Az is biztos, hogy ez az olajos mag tele van E vitaminnal, magnéziummal, és egyéb hasznos anyagokkal. Egy próbát megér!

Avokádó

Érdekes módon ezt a növényt a férfi nemmel azonosítják már évszázadok óta. Az aztékok az avokádófát nemes egyszerűséggel herefának nevezték, mivel a termés annyira hasonlít a férfiember „koronaékszereire.” A középkori Spanyolországban pontosan emiatt tiltották be fogyasztását: egy püspök szerint az avokádó botrányos, undorító külsejű növény.

Banán

A közép-amerikai népek a vörös banán nedvét afrodiziákumként fogyasztották, a hinduk pedig a termékenység szimbólumaként tekintenek rá. Az ajtó elé helyezett banán azt jelentette, hogy a családban házasság várható. Iszlám mítoszok szerint Ádám és Éva nem is fügefalevéllel, hanem banánlevelekkel takarták a pajkos részeket a Paradicsomban. A banánban annyi vitamin található, hogy akár ebédnek is megállja a helyét, és akad benne bromelain enzim is, amely serkenti a férfi libidót.

Csokoládé

A kakaó flavonoidokban gazdag finomság, a flavonoid pedig olyan a testnek, mint tengerésznek a rum – boldog lesz tőle. A flavonoid egy csomó olyan bonyolult folyamatot indít be a testben, amelyeknek következtében sokkal jobban érezzük magunkat. Ne az antioxidánsokban szegény tejcsokikkal próbáljunk feldobni magunkat, hanem kakaóban gazdag étcsokoládékkal. Mellé egy palack vörösbor, meg Marvin Gaye és kész is a tökéletes esti program.

Tojás

A tojás egyike a legrégibb termékenységi szimbólumoknak. A benne lévő B5 és B6 vitaminok segítenek a stressz és a fáradság legyőzésében, ráadásul a szex előtt fogyasztott nyers tojás növeli a libidót. Ne legyünk szűk látókörűek, nem csak a csirkék tudnak tojni: ott van például a fürj és a kacsa is.

Füge

Kleopátra kedvenc csemegéje mind megjelenésében, mind textúrájában a szexi gyümölcsök közé tartozik. Ókori írók, költők gyakran hasonlították hölgyek intim testrészét a fügéhez, hogy miért, azt talán felesleges is külön kiemelni. A görögök értékesebbnek tartották az aranynál, számos kultúrában pedig egyenesen a már sokat emlegetett termékenység szimbólumaként tekintettek rá.

Libamáj

Túl az Óperencián a libamájat ugyanolyan szexmágnesként tartják számon, mint a gyémántot, a bundákat vagy a drága pezsgőt. A foie gras nem más, mint az élni tudás jelképe, bár az Amerikában ellentmondásosnak számító finomság valószínűleg csak placebohatással tud érvényesülni, ugyanis semmivel sem erősebb afrodiziákum, mint egy szelet zsíros kenyér.

Osztriga

Minden kétséget kizáróan az ehető afrodiziákumok number one-ja. Casanova állítólag több tucat osztrigát is fogyasztott bevetések előtt. A nyers osztrigában lévő cink serkenti a spermaképződést, növeli a tesztoszteronszintet és a libidót. A szervezetbe jutva segíti a dopamin termelését, ami seregnyi olyan kémiai folyamatot indít be a férfiemberben, amelynek következtében mindent megtenne, hogy boldoggá tegye kedvesét.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.