Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A méregerős paprikák világában tűzzel harcolnak a tűzzel szemben. Májusban a híres Carolina Reapert nem hivatalosan már letaszították a trónról, most azonban egy új kihívó érkezett, ami minden eddiginél csípősebb.

A "Pepper X" néven futó gyilkos ugyanattól az embertől származik, mint a Carolina Reaper, elmondása szerint pedig az újdonság valami egészen elképesztő módon

Összehasonlításképpen az általunk is nemrégiben bemutatott Tabasco szósz ereje 50 ezer egység körül mozog, míg a már sokat emlegetett Carolina Reaper nagyjából 2.2 millió egységgel büszkélkedhet. A 10 éven át fejlesztgetett "Pepper X" tehát még ennél is sokkal-sokkal keményebb és most már készen áll rá, hogy tűzokádó sárkánnyá változtasson minden bátor és őrült jelentkezőt, aki megkóstolná.

Ránézésre is keménynek tűnik

Egyelőre tehát csak nem hivatalosan vált a világ legcsípősebb paprikájává, ám novemberben a Guinness emberei ezt meg is erősíthetik majd. Addig is lehet ismerkedni az újdonság ízével és erejével, hiszen a The Last Dab nevű szószban bizony benne van, bár jelenleg kifogytak belőle.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.