Ilyen, ha egy profi használja az alkalmazást.

A Google feltérképezte a földet, és ezt a tényt sokan arra használják, hogy tájékozódjanak, eljussanak A-ból B-be anélkül, hogy eltévednének. Holott a Google Maps és főképpen a Google Earth más célokra is használható. Például az ember virtuális, low budget utazűskat tehet anélkül, hogy elhagyná a lakását.
Egy Will nevű New Orleans-i geológus is szívesen tölti az idejét a Google Earth alkalmazással, de ő egy kicsit magasabb szintre vitte a szenvedélyét. Az Imguron geologistsmakethebedrock felhasználónéven futó férfi rengeteg remek fotót oszt meg, és korrekt magyarázatokat is fűz hozzájuk.

– A célom az volt, hogy izgalmas geológiai folyamatokra találjak példákat, amiket aztán felhasználhatok az előadásaim során. Ekkoriban kezdtem magamnak is screenshotokat lementeni – mondta a Bored Pandának.

A USS Arizona-emlékmű Pearl Harborban

A Google Earth projekt 2001-ben indult, az azóta eltelt 18 évben hatalmasat fejlődött az alkalmazás. Kezdetben rengeteg hely nem volt feldolgozva, rengeteg volt a fehér folt, ma azonban már sok helyet akár 3D-ben is felfedezhetünk. Sőt, a Google azóta beindította a Google Mars és Google Moon projektjeit is.

Will nevű hősünk remek fotókat ment le a Google Earth-ről, következzenek a kedvencei!

Egy csodásan szimmetrikus vulkán a Kamcsatka-félszigeten, Oroszországban

Felhalmozódott jég egy kikötőben Milwaukee-ban. Ez az egyik kedvence

A Watt-tenger Dánia partjainál

Egy világítótorony valahol a Nagy tavak partjainál

Vulkán Tanzániában

Egy elterülő gleccser Délkelet-Alaszkában

Ez is Délkelet-Alaszka

Egykori tengeri erőd Amszterdam közelében

Mezőgazdasági területek Texasban, valószínűleg kukoricaföldek

Erőd Hollandiában

Folyódelta Brazíliában

Ez itt a Tibetben található Ayyakum-tó deltája. A folyó nevét nem találni a Google-ban. A folyót a környező hegyekben leesett hó táplálja. A folyó északnyugati részén látni pár dűnét. Az ilyen formák akkor alakulnak ki, ha a szél elég erős, hogy megmozgasson dűnéket, de a homok mennyisége nem elegendő.

Egy cukornád ültetvényt égetnek Louisiana déli részén. Azért égetik fel a földet, hogy megtisztítsák az aratás után a növényi maradványoktól.

Szerintünk ezt is érdemes lenne megnézned!

(Forrás: Bored Panda)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon