Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha idén nyáron szeretnéd elkerülni, hogy rákvörösre égj, akkor tarts be egy-két játékszabályt!

Elárulunk egy nagy titkot: a napégés, és az ezzel járó kellemetlenségek könnyedén elkerülhetőek, ha picit tisztában vagy azzal, hogyan kell megfelelően használni a naptejet. Érzékeny a bőröd, te vagy, aki mindig szénné ég a strandon? Idén nyáron válts inkább stratégiát, és használd megfelelően a naptejed!

A titok nyitja egyszerű: nem ciki megfogadni a szakemberek tanácsát!

John Zampella, bőrgyógyász a Business Insidernek adott nyilatkozatában elmondta, érthető, hogy az emberek szeretnek a szabadban lenni, kikapcsolódni, szabadtéri programokat szervezni, főleg a nyári, meleg hónapokban. Ezzel nincs is semmi baj, a probléma ott kezdődik, hogy sokan ezt nem megfelelő körültekintéssel csinálják!

Mikor, hogyan használd a naptejet?! – Roppant egyszerű!

Mikor napozol, egész nap az utcán jössz-mész vagy netalántán a szabadban sportolsz, mindenképp kend be magad naptejjel két óránként! A szakemberek szerint ugyanis eddig kap teljes körű védelmet a bőröd. Eddig ezt elmulasztottad? Akkor ne csodálkozz az égett, felhólyagosodott bőrödön!

A vállainkon és a karon kívül más testrészünk is nagyon leéghet!

Az emberek többsége, így egészen biztosan te is a vállaidat, karjaidat, lábaid és a hátadat kened be, amikor napozni készülsz. Nagy hiba: ne feledd az arc, nyaki részt és a füleid sem – igen, ezeken a területeken is nagy károkat okozhat a napégés!

Dr. Zampella arra is felhívja a figyelmet, hogy ne hagyjuk ki az arcuknál azt a részt sem, ahol a hajas fejbőr kezdődik, férfiak pedig a kopasz fejüket is rendszeresen kenjék!

Ha egy mód van rá: hagyd a szórófejes naptejeket!

A szakember szerint bár egyszerűbb használni a szórófejes naptejeket, ő mégis a klasszikus, dobozos krémeket ajánlja, mert a spray használatával, a naptej jelentős része a levegőbe kerül, és nem is fed annyira egyenletesen.

Idén újíts be, használj „zöld” naptejet!

Mit is takar a zöld naptej? Különlegességük, hogy nem tartalmaznak octocrylene-t, valamint mikroplasztikot és vízben oldódó szintetikus polimereket sem és a lehető legkisebb mértékben található bennük nehezen lebomló alapanyag is, így csökkentve a környezetterhelést. A dm márkás SUNDANCE Green termékcsalád pont ilyen zöld naptej, ami gyermek és a felnőtt változatban is elérhető, ráadásul gyermekeknek szóló változata mentes az illatanyagoktól is.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a dm.

(Nyitó kép: getty)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.