Kellemetlen következményei lehetnek, ha nem figyelsz oda a higiéniára edzés után
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Edzés közben rengetegen hordanak szűk, testhez simuló, direkt sportoláshoz kifejlesztett ruhadarabokat, hiszen jóval kellemesebb egy ilyen szettben mozogni, mint a bő, izzadás közben odatapadó cuccokban. Sokáig viszont nem érdemes a szétizzadt ruhákban maradni, annak ugyanis gombás fertőzés lehet a vége.

Ha tehát edzés után még sokáig halogatod a tusolást és átöltözést, azzal bizony növeled az esélyét annak, hogy valamiféle gyulladásos eredetű bőrfertőzést kapsz. Ez pedig különösen kellemetlenül érinthet akkor, ha a férfiasságod bánja.

Nincs konkrétan megszabva, hogy mennyi ideig üldögélhetsz az edzős gatyádban büntetlen, ám az tuti, hogy minél tovább halogatod a tisztálkodást, annál nagyobb esélyt adsz a fertőzésnek, különösen akkor, ha az immunrendszered épp le van gyengülve.

Ezt a hálós, könnyen lélegző pamutból készült alsót direkt edzéshez tervezték

Érdemes tehát sportolás után minél hamarabb letusolni, vagy tusoló hiányában legalább megtörölni magad és átöltözni. Azzal is sokat segíthetsz magadon, ha pamutgatyát hordasz, mivel az könnyen szellőzik és a nedvességet is felszívja.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.