Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vannak helyek, amelyek már a honlapjukon is felhívják a figyelmet arra, hogy hozzájuk ne érkezzen kisgyerekkel a kedves vendég, de most következő ajánlataink olyan helyek, ahol nem csak szívesen fogadják a nagycsaládokat, hanem fel is készültek rájuk.

Pastrami Étterem és Kávéház

Hétvégenként a családok veszik birtokba ezt a hangulatos óbudai éttermet, nem ritka, hogy a három-négy generáció is ott ül az asztalok körül, a karon ülő csecsemőktől egészen a dédszülőkig bezárólag. Az étterem dizájnja új szintre emelte az eklektikusság fogalmát, de a legjobb, hogy még soha nem találtunk ilyen otthonosnak a betont, üveget és csupasz csöveket. Egyik fő vonzereje az árkádos terasz, ami nyáron rendszerint tömve van fröccsöző vagy limonádézó vendégekkel. A konyha nemzetközi, megtalálhatunk itt mindent a libanoni padlizsántól a kapros lucskos káposztával körített sertéscsülkön át a bárány kebabig. Családosok számára a fő vonzerőt a könnyű parkolás, a babiloni állapotokat tükröző játéksarok jelenti, de van pelenkázó, bébiszék, ráadásul a hivatalos policy részeként kutyákat is be lehet vinni az étterembe. (Már-már túlzás, de a bringásokat is szeretik.) A Tripadvisoron előkelő négy csillagon áll, az ár-érték arány pedig a szolgáltatás és az atmoszféra színvonalához mérten nagyon jónak mondható.

Budapest, III. Lajos utca 93-99.

Menta Terasz

A Menta Terasz olyan, mint amikor egy rokon vendégül látja különös villájában. A padláson bambusznád tetőkert, a hátsó udvarban egy óriási kerthelyiség, amit borostyán ölel körbe, mindenhol finom illatok a hangulatos fényű helyiségekben és rendezvénytermekben” – írják az intézmény honlapján, ami kellően túlburjánzó és idealista megfogalmazás, de a lényeg benne van. Akinek van gyerek, tudja, hogy egy családi ebéd rémálommá is tud válni, főleg ha az ördögfiókák elszabadult ágyúgolyókként kezdenek rohangászni a „hangulatos fényű helyiségekben és rendezvénytermekben”. Itt pedig van tér, hiszen tulajdonképpen egy 4 in 1 intézményről beszélünk, amelynek van klub, étterem és külső része, plusz egy kert. A konyha a Pastramihoz hasonlóan nemzetközi, igaz, kevésbé fantáziadús: sok tengeri halas, grillezett csirkés és zöldséges fogás dominál a kínálatban. A családosokat alkalmanként külön programok várják, amelynek teljes időtartama alatt a kávézó közepén játszótér (minimedence, mászóka, csúzda, játékok) várja a gyerekeket. méghozzá óvónéni felügyelete mellett. Körülöttük kényelmes székek, asztalok a felnőtteknek, és a Menta Terasz teljes választéka! Szoptatós szoba, pelenkázó, csúszómászó szőnyeg, vagyis ez a hely egy kész gyerkőcparadicsom és egy remek étterem ötvözete.

Budapest, II. Margit krt. 14.

Kistücsök

A Balatonszemesi Kistücsök évek óta ott van az ország legjobb tíz étterme között, és bár nem rendelkezik az előző ajánlatokhoz hasonló, deklaráltan kisgyerekekre szabott opciókkal, egy családi eseményhez nem tudunk jobb helyet elképzelni. (Kerthelyiség van, szóval a lurkóknak akad némi szabad tér.) A fél éve megújult, de a hagyományos értékek mellett továbbra is vállszélességgel kiálló étterem kvázi zarándokhellyé avanzsált, ahová hétvégenként spontán beugrani lehetetlen, vagyis az asztalfoglalás mindenképpen ajánlott. A konyha remek, de csak a tányérokra koncentrálni itt hiba lenne: a koncepció távolabb kezdődik, valahol a parkolásnál, a megérkezésnél, vagy talán a cybertérben – a komoly kulináris kalauzok pontozásainál nem véletlenül számítanak már ezek a feltételek is – az étterem, az atmoszféra, a vendéglátás minősége pedig csak a folytatása valami egészen egyedinek és figyelemreméltónak. A „vidékies” külső, a házias hangulat megtévesztő, mert közben a konyha filozófiája nagyon közel van ahhoz a trendy irányzathoz, ami a skandináv éttermeket a csúcsra röpítette – Noma és a „nordic cuisine” – azaz helyi ízek helyi alapanyagokból. Ez csak a kulináris része, de nem csak ezért szeretjük Balatonszemes büszkeségét. Aki teheti, pakolja fel a famíliát - egységben az erő! -, időzítse ide a születésnapot, az érettségi megünneplését, és nézze meg közelről az ország egyik legszimpatikusabb, magnetikus energiákkal bíró éttermét!

Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.


Ha romantikus éttermekre vágysz, akkor is vannak remek tippjeink a számodra!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.