Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem minden hős hord köpenyt.

Három srác, Aeron McQuillin, (18), Bailey Campbell, (17), és Billy Tarbett, (15) a szüleikkel nyaralt a kanadai-amerikai határon fekvő Niagara-vízesésnél. Egyik este elmentek fánkért a szállásukhoz közeli Tim Hortons fánkozóba az Ontarióhoz közeli Fonthillben. Ekkor szúrtak ki egy lerobbant autót, amiből füst szivárgott ki.

A három srác odament a hölgy autójához, és gyorsan azonosították is a problémát: a hűtőfolyadék és az olaj összekeveredett. Abban is megegyeztek, hogy az autót túlságosan veszélyes lenne újra beindítani.

A hölgy nem volt abban az anyagi helyzetben, hogy vontatóautó béreljen, így a Billy nevű 15 éves srác felajánlotta, hogy hazatolják az autót.

A nő kilenc kilométernyire lakott.

Később megállt egy Dan Morrison nevű férfi is, hogy segítsen. A férfi később a CNN-nek elmondta, hogy ő és a hölgy is azt gondolta, hogy a tinik megbolondultak. Azt mondták, hogy ők nagyon nem szívesen robanának így le, így aztán nem is szeretnék magára hagyni a bajba jutott nőt.

A srácok magukhoz vettek pár palack vizet, egy boomboxból zenét toltak, hogy ne unatkozzanak, és elkezdték tolni az autót. Morisson mögöttük haladt lépésben, a vészvillogókat bekapcsolta, hogy más autósok időben észrevegyék őket.

Bailey szerint jópár akadályt le kellett gyűrniük. A lerobbanás helyszínétől olyan 100 méterre például egy nagy domb emelkedett.

Olyan két és fél órányi erőpróba után végre elértek a nő házához. A sofőr Bailey elmondása szerint nagyon hálás volt, de közben mintha el sem hitte volna az egészet. Megölelték egymást, aztán mindenki a hazatért. A három srác számára sosem derült ki a hölgy teljes neve.

Morrison készített pár fotót a fiúkról, azt remélve, hogy a Facebookon majd elújságolja az ismerőseinek, milyen helyi hősökkel találozott. A poszt virális lett és bejárta az egész világot Ausztráliától a Playerig.

Aeron, az egyik srác Facebookon később ezt írta: „A telefonjaink felrobbantak a rengeteg üzenettől, amit tök idegen emberek írtak, hogy kifejezzék elismerésüket és hálájukat.

Bailey azt írta, hogy a virális poszt okozta rövid hírnév sok volt, de a jó értelemben véve sok.

– Annyi negatív esemény történik van a világban – mondta Morrison – hogy az emberek nagyon szeretének pozitív dolgokat látni. Ha valami ilyesmi történik, annak a híre úgy terjed, mint egy járványé. Mindenkinek voltak már gondjai a kocsijával, és tudják, milyen ilyen helyzetbe kerülni.

Mit is mondhatnánk mi a végére? Néha egyszerű, hétköznapi jócselekedetekkel is emberfeletti hősökké válhatunk. Csak egy kis jószándék kell. Emeljük kalapunkat a fiatalemberek előtt!

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.