Amszterdamban nyomhatja le a világot a magyar sztárcsapos
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. Vendéglátóipari partnereinek bevonásával a Heineken tavaly elindította Star Serve elnevezésű tréningprogramját a tökéletesen csapolt és szervírozott sörért. A középdöntőben tíz kiválasztott bártender mérte össze csapolótehetségét, hogy bebizonyítsa: a fogyasztóknak is számít, ha a csapolt sör professzionálisan felszolgálva kerül az asztalukra.

A csapolt sör az egyéb csomagolásokhoz képest egyedi a tekintetben, hogy a fogyasztói élményt a sör minősége mellett nagyban befolyásolja a termék felszolgálásának módja is. A márka felelőssége tehát nem áll meg ott, hogy a megfelelő minőségű sört fejti a hordókba, hanem kiterjed a márkát képviselő vendéglátóegységre és csaposára is, aki így maga is a márkát képviseli a fogyasztó felé.

Ennek fontosságára építve a Heineken tavaly indította el Star Serve elnevezésű programját, és lehetőséget biztosított nyolcvan kiválasztott vendéglátóhely dolgozóinak, hogy professzionális sörcsapoló képzésen, csapolómesterek közreműködésével sajátítsák el a tökéletes sörcsapolás és felszolgálás fortélyait. A sör és a pohár hőfoka, a sörcsap tisztasága, a csapolás dőlésszöge, a sörhab vastagsága és a kiszolgálás minősége együttesen biztosítja, hogy a sörözés élménye teljes legyen.

„Ami igazán fontos, hogy fogyasztóinknak a tökéletesen csapolt finom sör élvezetét nyújtsuk, és ezt csak vendéglátós partnereinkkel együttműködve tehetjük meg. Ezért hívtuk életre a Star Serve programot, és büszkék vagyunk rá, hogy olyan csaposokkal dolgozunk, akik megállják a helyüket egy nemzetközi versenyen is, és jövő év elején a legjobb magyar csapossal hazánkat is képviseljük a világversenyen” – mondta Jan-Willem van Wensem, a Heineken Hungária marketingigazgatója.

A világszerte népszerű program első diplomásai most globális verseny keretében mérhetik össze tehetségüket Amszterdamban, melynek magyarországi középdöntőjét június 5-én rendezték meg a budapesti Akvárium klubban. A középdöntő eredményeképpen az ország legjobb bártenderei Budapestről érkeztek, és mindannyian kiváló minőségben szervírozzák a Heinekent: Tóth Brigitta (Terasz), Harai István (Promenád), Lencse János (Claro Bisztró), Máskovics Milán (Kiosk), György Ádám Rómeo (Akvárium).

„Régóta dolgozom már bartenderként, de a sörrel csak tavaly kezdtem el mélyebben foglalkozni, amikor a Heineken felkért, hogy legyek a szerződött csapolómestere.  Remek lehetőségnek tartom a Heineken Star Serve programját a szakma számára.  Ezeken a tréningeken megtanítjuk a csapolás technikáját, a csapoló készülék megfelelő tisztán- és karbantartását, ami jó a betérő vendégeknek, és ezáltal hosszú távon hozzájárulhat az üzlet forgalmának növekedéséhez is. Az, hogy ezenfelül a legtehetségesebbeknek most még Amszterdamba is van lehetőségük kijutni, még izgalmasabbá teszi a céggel való együttműködést” – mondta Urbán Roland Star Serve csapolómester

A verseny azonban még nem ért véget, hiszen a magyarországi döntőre a MasterCard Balaton Soundon kerül sor. Július 10-én derül ki, hogy az öt döntős közül ki képviseli majd hazánkat a bártenderek Bocuse d’Or-ján, 2015 januárjában, Amszterdamban.

(x)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.