Egy kis malackodást szerveznek a hétvégére Budapestre a hentesek, szóval, irány a Millenáris, és tessék szépen elmerülni a hurka-kolbász-pálinka mágikus háromszögében!

Ne ijedjünk meg, ha a célponthoz közeledve mindössze néhány vásári bódéba futunk bele. Az igazi csoda az épületben zajlik, amit kint látunk, amolyan hentespettingként fogjuk fel. Odabent gondoltak a kevésbé fázósakra, akik ruhatárat vehetnek igénybe – ha esetleg mégis vacognának, jó néhány pálinkafőzde kínálatából lehet 200 forintét kóstolót venni.

Ha teszünk egy kört a helyszínen, az ilyenkor szokásos portékák mellett egyéb csuda jó dolgokkal találkozhatunk.  Ilyen például a főzdebusz (ismerjük már jól), ahol keserű mézzel (ez egy sör) öblíthetjük le a frissen sült kolbászt, mert hát úgy az igazi. Egyébként Ogre névre keresztelt folyékony kenyeret is lehet kapni, ami meglepetésre nem zöld, de a Shrek-jelmezben érkezők bizonyára számíthatnak némi kedvezményre.

Visszatérve a malacmaradványra, a feeling ugyan az Oktoberfesttől messze van, de legalább árban közel: egy szép egészséges példányt mustár és kenyér körettel 1000 forintért árulnak, ami bizony nem kevés.

Tovább haladva a nagyszínpad felé, háromfős zenekar húzta a talpalávalót, de nem ám holmi lakodalmas nótaegyveleggel zúzták le a fejünket, hanem klasszikus slágerek feldolgozásaival utaztatnak vissza minket a hetvenes–nyolcvanas évekbe, amíg Éles István porondmester át nem vette az irányítást egy Korda György-féle „Ó, Lady N” paródiával büntetve. A humorista egyébként az egész fesztivál egyik kulcsfigurája, afféle szpíker szerepet tölt be a hétvégén.

Ha a sört és a pálinkát unjuk, vagy nem szeretjük, egyéb alkoholtartalmú itókával kényeztethetjük a gyomrunkat, például az elmaradhatatlan forralt borral. A Vörösmarty tér karácsonyi forgatagához képes olcsóbban (150 Ft/dl) juthatunk hozzá a tihanyi Echo pincészet sátránál, ahol – nem tévedés – katalán ajkú eladótól kapjuk a poharunkba. Ott jártunkkor külön kiemeli a Barcelona-szurkoló borosember, hogy lám, itt még a legfiatalabb korosztály is ihat belőle, mondván, hogy a későbbiekben megszeresse a finom szőlőlevet – remélhetőleg a rendőrség is hasonló véleményen van.

Érdemes megállni a Stelázsi pultjánál. Igazi kis gourmet-kuckó ez, tele mindenféle (egész pontosan 300 fajta) lekvárral, olajjal, krémekkel és egyéb finomságokkal, amelyeket a kistermelők maguk készítenek. Egy házzal arrébb a vastagabb pénztárcájúak a fesztivál legdrágább termékéből, a szarvasgombából csemegézhetnek. Ha nincs dellánk, viszont szeretnénk maradandó emléket az eseményről, kiváló lehetőségként fotózkodhatunk eredeti disznópásztor-felszerelésbe öltözött nagy bajuszú emberrel.

Az igazi móka hétvégén zajlik. Humoristák marháskodása közben szombaton a hentesfelvonulástól kezdve a disznóvágás-versenyen át a malac bosszújáig sok-sok izgalmas programból válogathatunk. Vasárnap mi mással, mint villásreggelivel indul a cselekmény, amit kolbásztöltő verseny követ. A viadal kellékeit utána újabb versengés keretében minél gyorsabban el is kell fogyasztani – ebben a humoristák is segítenek. Az estét mindkét nap retródiszkó zárja, le lehet táncolni a felcsúszott pluszkilókat. Komoly összeggel mernénk fogadni, hogy a legendás Kerozin együttes autentikus gigaslágere is elhangzik majd!

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Lenyűgöző természet – A Föld elrejtett kincsei

(Fotók: Sári László)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés