Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

1: Visítozó nő

Szuper dolog, ha a csaj hangosan élvez: melyik férfi melle ne dagadna a büszkeségtől, hogy az ő munkájától élvez el nyögve, nagy hangerőn a partnere? Ez a fajta valóságos, orgazmuskor kiszakadó heves ordítás vagy a szex közben izgalmi állapottól felfokozott, hangos lihegés viszont köszönőviszonyban sincs a pornófilmek szirénaként vijjogó, Z kategóriás színésznőivel. Még bent sincs a szerszám, a nő még csak a középső, vörös és strasszos műkörmös ujját húzza végig a félretolt tanga szárán, de már olyan elképesztő amplitudóval sóhajtozik, mintha először fedezné fel, hogy van csiklója. És habár a többségük több faszt fogott már mint kanalat, mégis olyan hangos, vinnyogó izgalommal próbál élvezetet színlelni, amit már monitoron is letekerünk egyes hangerőre és ami, valljuk be, iszonyatosan lelohasztó és idegesítő lenne a valóságban.

2: A férfi = Terminátor

Ahogy a nő visongása sem őszinte, úgy a pornóban pumpáló férfi robotikus attitűdje sem az. Minden pornóforgatókönyv szerint a férfi az a folyamatosan álló fasszal ellátott droid, aki néhány lealázó beszóláson kívül némán dug az élvezet bármilyen megnyílvánulása nélkül. Nem azt mondjuk, hogy a valóságban csak egymást átölelő, összebújós misszionáriusban lehet szeretkezni folyamatosan csöpögő hölderlini vallomásokkal – de egy vad, hajelkapós szex közben azért a férfiakból is kiszakadnak az élvezet hangjai az életben.

3: Csak a nemi szervek, más semmi I.

A pornónak nincs romantikája, ez tény. Pornót nézni érzelmekért olyan, mint egy kurvához elmenni ölelésért vagy a McDonaldsban vegasalátát rendelni – rossz helyen kopogtatsz rossz dologért, haver. De ha eltekintünk a romantikától, az, hogy a szexuális aktus során csakis a nemi szervek érintkeznek egymással tényleg nincs köszönőviszonyban az élettel: a valós szexben a nő belemarkol a férfi hátába, a férfi is ott fogdossa a nőt, ahol éri, csókolóznak és összegabalyognak a lábak. De mivel az összes pornó, amit nézünk (és amire magához nyúl az ember) ezt a képet mutatja, elvileg ezt a lényegretörő materializmust igényelnénk a szexben is.

4: Csak a nemi szervek, más semmi II.

Ugyanez a snittekre is áll. A pornó szerint nincs olyan, hogy egy nő mondjuk szép: igézőek a szemei, kedves az arca vagy akár jó az alakja, legfeljebb az első öt percben. Utána gyakran hosszú percekig kemény close-upban látjuk az aktust: csak a monoton ki-be járó péniszt és a nő vagináját. A pornó hajlamos elfelejtkezni róla, hogy a nőnek a két nyílása és a szája testének csak a töredéke, ahogy a férfi sem csak egy arctalan nemi szerv – na meg arról is, hogy a valós szex során csak az orális előjátékoknál látjuk ilyen explicit a másikat. Konkrét aktuskor olyan egy méterről nézünk lefelé és kapunk egy elég részletszegény képet arról, amit fizikailag nagyon is érzünk, hogy épp történik.

5: Kicsavart pózok

Ha valóban a pornókeresési statisztikákból indulunk ki, akkor minden pornónéző imádja az olyan kicsavart pózokat, amelyeket ebben a cikkben megmutattunk – ami minden, csak nem kényelmes a nőnek (és olykor a férfinak sem). Ennek amúgy az lehet az oka, hogy az alap pozitúrákat, amiket a hálószobában ténylegesen nyomunk, nehezen lehetne kamerával venni: a pornó helyzetei mind a lehető legexplicitebben tárják ki az egymásnak nyomuló nemi szerveket. Tehát a pózok, amik olyan izgalmasak a pornóban, a nyers látvány és a filmezés praktikus okai miatt jönnek létre leginkább, nem a résztvevők élvezetéből kiindulva.

6: A nő folyton meg van alázva

Bocsánat, azt írtuk, nő? Úgy értettük basznivaló ribanc, mocskos kurva, punci, faszéhes MILF és egyéb gyönyörűségek, amiket nem tűr a virtuális nyomdafesték. Tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk akár egy pornófilmet is, ahol a nő nincs a fizikai lenyomás mellett verbálisan is szétalázva és a végén nem veri az arcára dühösen legalább egy férfi. Újfent jön a kérdés: ha minden pornóban ez a felállás, akkor a pornónézők tényleg ezt szeretnék a párjukkal is? Egy dolog, ha van egy domináns, elkapom-a-csajt-és-jól-megrakom felállás, amiben elhangozhatnak mocskosabb mondatok – de ez nem egyenlő a pornóban előszeretettel nyomatott szövegekkel és fizikai alázással.

7: Szex csakis forgatókönyvvel

Szerelő-feleség, fogorvos-páciens, tanár-diáklány, főnök-titkárnő,  szexi ápolónő és egy egész kórterem: a pornóban szinte mindig van valamilyen alá-fölérendelt, szerepjátszó beállítás. Ennek van pár extrém példája (a Hupikék Törpikéket alapul vevő, tízen-tolják-Törpillát cucc például nagyon a végletes kategória, öt perc után már mindenkin összemosódik a kék festék és egy abszurd zombi-apokalipszisre emlékeztet az egész szexjelenet), de alapvetően minden pornó egy megjátszott szituációban van. Nincs egy pornó sem, ahol nem az a cím, hogy “hatalmas fekete fasszal és dildóval bünteti az engedetlen bejárónőt a főnöke”, hanem “egymást szerető pár keményen szexel a hálószobában és mindketten élvezik”. Hát igen, ez nem az a műfaj.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.