Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bemutatta a legújabb modelljét a Lamborghini, és az Essenza SCV12 névre keresztelt szuperautó érdekessége, hogy nem mehet közútra. Az extrém pályagép a márka történetének legerősebb V12-es motorját kapta.

Nem ez lesz az a Lamborghini, amiben mindenki láthatja, mennyire jól megy a tulajdonosának, az Essenza SCV12 ugyanis egy olyan extrém szuperautó, amit csak zárt pályán lehet használni. Az Aventador alapjára fejlesztette a márka versenycsapata, a Lamborghini Squadra Corse, ezért tulajdonképpen egy kiélezett versenyautóról van szó.

A váltója hatfokozatú szekvenciális, ami a Lamborghini eddigi legerősebb V12-eséhez kapcsolódik, a szívómotor teljesítményét 830 lóerő fölé növelték. Az Essenza elképesztően könnyű, ezért 1,66 lóerő jut egy kilogrammra.

A bukókeretet eleve a szénszálas karosszériába integrálták, a hagyományos fényszórókra sem volt szükség, a hátul nyomórudas felfüggesztést és a magnézium kerekeket is a versenypályára optimalizálták. Az aerodinamikát nagy sebességhez tervezték,

Az Essenza SCV12 vevője nem csupán az autót kapja, hanem egy saját garázst a Lamborghini főhadiszállásán Sant’Agata Bolognesében, és megszervezik az autó programját is, amit 2021-től különféle versenypályákon lehet kipróbálni élesben.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.