Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nos, akkor kezdjük néhány kisebb szabállyal, amely a tisztítás részére vonatkozik. Arra régebb felhívtuk a figyelmet, hogy érdemes csínján bánni a farmerek mosásával – hat hónapig nem árt várni vele, de talán az a legjobb, ha elfelejtjük a farmerek klasszikus mosását, ez az anyag ugyanis egyedi tisztítást igényel.

Ha nem hiszel nekünk, hát akkor higgy a Levi's farmergyártó igazgatójának, Chip Berghnek, vagy Tommy Hilfigernek, akik szintén hasonló véleményen vannak – és csak néhanapján mossák ki a farmernadrágjukat. De van még itt néhány jó tanács:

  • Amennyiben mindenképpen kimosnánk a ruhadarabot, ne felejtsük el kifordítani azt mosás előtt.
  • Ezek után pedig hagyjuk őket levegőn megszáradni, mert a gépi szárítás szintén nem tesz jót a farmerszövetnek.
  • Hogy a kellemetlen szagoktól könnyen megszabadulhass, érdemes alkohollal vagy alkoholos oldattal fertőtleníteni a nadrágot – töltsük bele egy szórófejes flakonba, majd fújjuk a szert nadrágra.

  • Nem tudod, mit tegyél a legendás kis zsebbe? A videóban hullámcsatot javasolnak, ami a nőknek kézenfekvő megoldás. A férfiaknak már kevésbé, kivéve, ha nincs különleges hajkoronájuk, nem fodrászkodnak, vagy nem készülnek betörni valahova esténként. Viszont simán elfér ott egy csomag rágó vagy egy öngyújtó, és mindkettő milyen jól tud jönni a bajban. (Főleg, ha tudjuk, hirtelen hol keressük őket.)
  • Ha azt szeretnéd, hogy szűkebb legyen a nadrág, mosd forró vízben, majd szárítsd forró levegőben – igen, ezzel meg is szegtük rögtön a farmergondozás alapszabályait, de a megviselt farmernál talán csak az a rosszabb, amelyet nem hordanak.
  • Ha folyton lecsúszik a cipzár, akkor akaszd fel a gombra – a videóban az iratgyűjtők szétnyitható „gyűrűjét” javasolják, de akár egy gémkapocs is megteheti.

  • De az is megesik, hogy a farmer szára túl bő, ennek ellenére betűrnénk a zokniba – ezt a hacket természetesen ne az esti bulira tartogassuk, de disznóvágáskor például jól jöhet. (Ha nem is esztétikai, de kényelmi szempontok miatt mindenképp hasznos lehet.)
  • Hogyan tároljuk őket egyszerűen és nagyszerűen? Ha hirtelen semmi ötletünk sincs, hát fogjunk be néhány zuhanyfüggöny-horgot. Kiválóan ellátják a feladatot.
  • Ha pedig rágógumiba ülünk, egy jégkockával ügyesen eltávolíthatjuk azt.

  • És ha már a jégnél tartunk, még egy bónusz tipp Levi Strausstól: azok, akik komolyan veszik azt, hogy a farmert lehetőleg ne mossák ki, tegyék be néha a fagyasztóba – ha nem is lesz ettől tiszta, a mikroorganizmusok többsége elhal, így a nadrág kellemetlen szaga is nagyrészt megszűnik. (Bár jó kérdés, hogy a kíméletlen hideg mennyire roncsolja a farmer szövetét.)

Ezzel a néhány trükkel másfél perc alatt mestere lehetsz az ingviselésnek

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.