Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez a kissrác megnyitotta saját boltját, termékei pedig több mint hetven cégnél megjelennek, és nagyon sok milliót keres egy évben, egy hónapban.

Esélyes, hogy Henry Patterson minden idők legfiatalabb üzletembere, ugyanis 11 évesen saját kávézója van. És nem is ma kezdte a bizniszt, már 7 évesen kereskedett trágyával, majd adományboltokban és jótékonysági üzletekben vett mindenféle cuccokat, amiken az eBay-en adott túl jó kis haszonnal.

Aztán erről is váltott, ma már az édességben utazik, először csak online árulta, majd megnyitott saját teázóját is Not Before Tea (Tea előtt semmiképpen) néven. Az üzlet neve amúgy onnan jött, hogy Henry édesanyja mindig azt mondta fiának, hogy tea előtt ne egyen édességet.

És nemcsak édességet árul a teázóban, mert írt egy mesekönyvet a bolt képzeletbeli kisegerének kalandjairól (Adventures of Sherb and Pip), aminek szereplőit ruhákra és táskákra varratta rá. Szóval komplex a dolog eléggé.

Henrynek annyira bejöttek a dolgai, hogy termékeit 70 különböző cég árulja, és most jön a lényeg: egy évi keresete több mint 65 ezer angol font, vagyis több mint 28 millió forint, ami hetente 1250 fontot, azaz 548 ezer forintot jelent.

(Forrás: Pulptastic)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.