Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem csak úgy néz ki, mintha, hanem tényleg buszülésanyagból van. BKK-kollekció!

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium egy csapat diákja azt a feladatot kapta, hogy alapítsanak egy valódi vállalkozást, amit egy éven keresztül vezetnek és működésben tartanak. A tanórai feladatra baromi kreatívan választottak cégötletet a 16 évesek: a BKK buszainak jól ismert üléshuzataiból csináltak teljes kollekciót.

Egész konkrétan az AKG-sek elmentek és megkérdezték a BKV-t, honnan szerzik ezt az anyagot. Ők megmondták, a diákok pedig huss, vettek is gyorsan négy métert belőle. A kollekció részeként lettek pólók, táskák, sapkák, bérlettokok. Az RBN Design nevű cégük valós, be van jegyezve, a cuccaik pedig megrendelhetőek.

A táskák 2500 forintba, a sapkák 2000, a pólók 1500, a bérlettartók 500 forintba kerülnek – és már nagyot kaszálnak rajta, ugyanis újragyártásra készülnek. Az összesen 30 ezer forintos induló költség kb- nyolcszorosát a tervező gimisek egymás mellett osztják el.

Azért vicces, mikor egy poénból születő, gimis házi feladatból valódi vállalkozás lesz. Mi imádjuk, teljesen megvettek minket kilóra.

(Képek és infó: 444, RBN Design, Forbes) 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.