Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az urak rendesen odatették magukat a vörös szőnyegen.

Az Oscar-gála a vörös szőnyeges szezon legnagyobb eseménye, ami eddig főleg a női divatra fókuszált, de idén az urak is betörtek a műfajba. Volt, aki a fekete öltöny–fehér ing–csokornyakkendő formulát követve a klasszikus megoldáshoz ragaszkodott, de láthattunk egészen kreatív és formabontó szetteket is – mindkét kategória érdemes arra, hogy inspirálódjunk belőle. De nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik minden valószínűséggel csúnyán beszólhattak a stylistjuknak – aki cserébe rémes maskarába öltöztette őket.

A klasszikus elegancia hívei

Akik nem akartak nagy divat-megfejtésekbe merülni, vagy bármi izgalmasat üzenni az öltözékükkel, a klasszikus fekete-fehér kombónál és a csokornyakkendőnél maradtak. Orlando Bloom, Rami Malek és Bradley Cooper a tökéletesen szabott outfitjeikben bíztak, és nem hibáztak.

A színes egyéniségek

Van, hogy az egyszerű fekete unalmas. Általában ilyenkor jön a sötétkék, ha elegánsak akarunk maradni – Jason Momoa, Stephan James és Chadwick Boseman viszont másképp gondolta. Ha már szín, akkor legyen meglepő, különleges, és szokatlan! Lehetőleg bársonyból.

Visszafogottabb megoldásokat láthattunk David Oyelowo, Chris Evans és Ben Hardy esetében, akik sötétzöld, kobaltkék és fehér megoldásokkal operáltak.

Különdíj a kreativitásért

Ha a vörös szőnyeges performanszért is adnának díjat, akkor Samuel L. Jackson, Mark Ronson és Nicholas Hoult vinné haza a szobrocskát.

Samuel L. Jackson monokróm összeállítását a fekete bársony hajtóka és a csokornyakkendő teszi izgalmassá. Mark Ronson hetvenes éveket idéző zakója pedig akár a legmenőbb is lehetne, ha Nicholas Hoult nem egy idén januárban bemutatott Dior Homme szettben jelent volna meg.

A legmerészebb kiegészítők

Terry Crews csillogó krokodilbőr testhámja viszonylag friss jelenség a férfidivatban, mégis ideje lenne nyugdíjazni ezt a trendet.

Adam Lambert választása, a hajtókájába tűzött fehér orchidea mellett egy kövekkel kirakott fülékszerre esett. Szokatlan kombináció, de tulajdonképpen miért ne?

Igaz, hogy a bársony nagyon ment a vörös szőnyegen, Mahershala Ali egy cseppet összezavarodhatott, amikor az egyébként tökéletes, éppen nagyon trendi nyakkendő nélküli szettjéhez egy bársonysapkát válaszott.

Akik igazán tükörbe nézhettek volna indulás előtt

Pharrell Williams azt hitte, hogy iskolás fiúnak öltözve megúszhatja ezt a díjátadó gálát is, de lássuk be, negyvenöt évesen ez már nem olyan nagy poén. Talán olyan szalagcímeket vizualizált, hogy Csak Pharrellnek áll jól a terepmintás rövidnadrág az Oscar-gálán, de csúnyán benézte.

Chadwick Boseman furcsa, elöl rövid, hátul hosszú, flitterekkel díszített zakója térdig érő selyemsállal kiegészítve több mint furcsa. És nem a jó értelemben.

A legkínosabb mégis Spike Lee volt, aki valószínűleg nagyon oda akarta tenni magát, hogy az arany Air Jordan surranó méltó outfitbe kerüljön, de elvetette a sulykot. A lila öltöny még egészen mókás, de a kalap és a színben passzoló keretű szemüveg már elég erős túlkapás. A pontot az i-re pedig a boxer méretű arany gyűrűk teszik fel. Egy kérdés maradt: miért?!

Nem találjuk a szavakat

Billy Porter vörös szőnyeges stílusa eddig is kivételesen merész és szórakoztató volt, de az Oscar-gálán pláne kitett magáért. Az egyedi tervezésű Christian Siriano ruhaköltemény felől elegáns zakóként indul, de aztán egy hatalmas, drámai szoknyában végződik.

Bármennyire is furcsa egy pasit nagyestélyiben látni, gondoljunk csak bele: ha a nők minden további nélkül megjelenhetnek nadrágkosztümben, miért ne hordhatnának szoknyát az urak, ha úgy tartja kedvük?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.