Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha sneakerekről van szó, akkor sokan kapásból sorolhatják a kedvenc márkáikat, illetve a jól bevált, hálás darabokat. Ugyanakkor ha továbbgondoljuk a történetet, rájöhetünk, hogy a sneakerek univerzuma jó eséllyel közelít a végtelenhez – ezért eljött az ideje, hogy három fényesebb, de kevésbé ismertebb csillaggal is megismerkedjünk.

ETQ Amsterdam

Az ETQ Amsterdam egy felsőkategóriás sneakermárka Hollandiából, két legfőbb jellemzője pedig a modernitás és a letisztultság. A minőségi alapanyagokból készülő minimalista sneakerek pazarul festenek: farmerhez, chinóhoz, de akár egy melegítőhöz is remekül passzolnak. Bár a választék közöttük mind formában, mind színkombinációban igencsak bő, a sneakerek mégsem lépik át azt a bizonyos határt: a visszafogott, sportos, laza eleganciát a lábadon hordod ki, ha a márka mellett teszed le a voksod.

Minthogy egy prémium márkáról van szó, egy átlagos darabért nagyjából 80 ezer forintot kell fizetnünk, ugyanakkor a cég hivatalos webáruházából bárki kedvére rendelhet – az ingyenes kiszállítást garantálják a világ bármelyik pontjára.

Filling Pieces

A Filling Pieces szintén Hollandiában lett megálmodva egy szűk évtizede, 2009-ben. Egy holland úriember, Guillaume Philibert gondolta úgy, hogy eljött az idő áthidalni a streetwear, illetve a highend divat közötti szakadékot a cipők világában. Így jött létre a Filling Pieces, amely kilenc különböző stílusban nyomul, fő jellemzője pedig a vastag, texturált felső formatervezés. A cég szakemberei nem bízzák véletlenre a sikert – olyan nagyágyúkkal dolgoznak együtt, mint a Barneys New York, a Mr. Porter, a Ronnie Fieg és az United Arrows & Sons dizájnerei. A sneakereket innen tudod megvásárolni, az ingyenes kiszállítás itt is garantált – 80 ezer forintot kell nagyjából rászánnod egy darabra.

Common Projects

Most kissé elhagyjuk a távoli Németalföldet, hogy eljussunk egészen a Common Projectsig, melynek jelszava: the perfect sneaker in premium quality, azaz a tökéletes sneaker prémium kiszerelésben. Igen, jól sejtjük: szintén egy felsőkategóriás sneakerrel van dolgunk, melynek a létrejöttét Flavio Girolami és Prathan Poopat formatervezőknek köszönhetjük. A márka darabjait főként vonalak, formák, valamint a hétköznapok egyszerű objektumai ihletik. Érdemes megemlíteni, hogy a cipőhöz tartozó elemeket kézzel készítik Olaszországban, természetesen a legkiválóbb anyagok és technikák felhasználásával. A minőségi, kézműves munkát természetesen meg kell fizetni: a sneakerek ára átlagosan 120-130 ezer forint között mozog.

Ezt olvastad?

Így kell stílusosan öltönyt viselni a műfaj megkoronázott császárszabóságai szerint - Roadster

Hogy micsoda a Pitti Uomo? A magasiskolás szabóságok adnak itt randevút egymásnak, zárt és nyitott kifutókon szerepelnek a legpengébb nápolyi, milánói, firenzei, angol, amerikai, japán és egyéb bespoke műhelyek alkotásai, trade show-kon mutatkoznak be a 2019-es tavasz darabjai, szóval itt bele lehet pillantani az öltönyviselés jelenébe és jövőjébe.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.