Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Tesla vevőköre igazi fanatikusokból áll, akik ritkán fogalmaznak meg kritikákat, de egy bajuk azért mindig volt a kocsikkal: a szűk színválaszték.

Az Electrek figyelt fel arra, hogy a Tesla kínai ügyfélszolgálatának helyi mikroblogjában érdekes színekben tündöklő autók tűntek fel. Rá is eresztette a Google fordítóját az oldalra, ebből pedig kiderült, hogy az amerikai villanyautó-gyártó az eddig valóban szűk színválasztékot utólagos fóliázással próbálja feldobni.

Screenshot a Weibóról

Ilyen sárga tényleg nincs a mai, mindössze öt színből álló Model X-kínálatban:

Screenshot a Tesla.com német megrendelő-oldaláról

A Twitter kínai belpiaci megfelelőjének számító Weibón kihirdetett új lehetőség szerint a kínai teslások augusztus közepétől több nagyvárosban (Peking, Sanghaj, Guangzhou, Sencsen, Suzhou) hivatalosan, a kapcsolatot a helyi kereskedéssel felvéve adhatnak új színt autójuknak.

A fóliázás valóban pofonegyszerű módja a kocsik átszínezésének, mint ezt sok ezer budapesti taxis is tanúsíthatja. A Tesla új szolgáltatása egyébként választ látszik adni arra a kérdésre is, amit a minap fejtegettünk: miként lesz majd színe a rozsdamentes acélból készül Cybertrucknak?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.