Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A megjelenés után percekkel már háromszoros áron árulják az interneten. De mi a fenét tud ez az óra?!

Retro, laza és személyes története van. Nagyjából így lehet jellemezni a Hodinkee és John Mayer gondozásában kiadott új Casio G-Shockot, aminek ráadásul az ára sem megy ki a plafonon. Sokan azt gondolták, hogy amiben benne van a Hodinkee keze, az csak túlárazott lehet, de most végül nem a károgóknak lett igazuk.

Hogy miért gondolták sokan, hogy drága lesz ez az óra, arról itt írtunk bővebben:

Nézzük az órát

A Hodinkee X John Mayer modell kékes-szürkés tokot és szíjat kapott, az óra kijelzőjét világoskék és tojássárga feliratok dobják fel.

Kép: Hodinkee

Mayer az óra bemutatásakor elmeséli, hogy gyerekkorában egy régi Casio SK-5-ös szintetizátorral kezdett el zenélni. Ez az ő legintimebb kapcsolata a céggel, épp ezért szép gesztus, hogy ennek a szintetizátornak a stílusjegyei köszönnek vissza az órán.

A 6900-ás referenciaszámú Casio G-Shockot 180 dollárért lehet megvenni a Hodinkeetől. Ez majdnem 55 ezer forintnak felel meg, ami elnézve a Casio kínálatát nem felháborítóan drága, pláne, hogy a limitált szériás hypebeast G-Shockok gyakran ennél drágábban szoktak menni.

A Hodinkee shopjában már nem elérhető az óra, erre az eddigiek alapján persze lehetett számítani, de az, hogy a teljes kifosztáshoz mindössze ilyen rövid időre legyen szükség, az talán meglepetés.

Valójában sajnos ez sem túl meglepő, mivel nagyjából minden limitált kiadással ez történik, de a gyorsaság és a pofátlanság elég szembetűnő. Sokan képesek az eredeti ár háromszorosáért feltenni az órát, ez pedig valójában senkinek nem jó, már a nyerészkedőket leszámítva persze.

Ha már órázás

Ha érdekelnek az órák, akkor olvasd el az Órások című sorozatunk első részét, amelyben Ferenczi Balázzsal, a Fratello Watches újságírójával beszélgettünk:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.