Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a fővárosban élsz, esélyes, hogy a csaj nem a szomszéd utcában lakik. Ez elég sok kérdést vet fel. Például azt, hogy ha a nőnek van kocsija, de neked nincs, akkor mégis mi a teendő. Elsősorban, mint mindig, a gondolkodás a teendő; abban próbálunk segíteni néhány női szempont felvetésével.

Kocsi

Először is, vannak olyan nők, akik egyáltalán, és semmilyen körülmények között nem hajlandóak sehova menni autó nélkül. Ők vagy szoronganak és pánikolnak a tömegközlekedési eszközökön, vagy egyszerűen csak úgy érzik, hogy nekik jár, hogy hozzák-vigyék őket. Ezeknél a csajoknál, akármilyen szép és okos a férfi, kocsi nélkül nem tud bevágódni. Sőt, az esetek többségében az is számít, hogy milyen a kocsi. Minél több póthaj van a lány fején vagy nagyobb pótmell a mellkasán, és minél több szájfényt visel, annál valószínűbb, hogy BMW-nél rosszabb kocsiba nem is hajlandó beülni; ha viszont nem jártas a kocsitémában, 1996-os modellel is megpróbálhatod meggyőzni, hogy majd menjen fel hozzád.

Ezekért a lányokért, ha van megfelelő autó, el kell menni, akárhol lakjanak is, és szinte biztos, hogy meghatódnak, ha kívülről nyitják ki nekik a kocsiajtót. (A járművet megkerülni ilyenkor hátulról ildomos.) Onnantól már minden sínen van, de különösen fontos, hogy a férfi döntsön, hova mennek, és mindent ő is fizessen. (Azaz a gyaloglást, a gondolkodást és a pénzkérdéseket is neked kell megoldanod helyette. Van, aki ettől érzi, hogy kedvelve van.)

Az anyagi javakat előtérbe helyező csajoknál az sem árt, ha jól látható, ismert márkajelzésű ruhát visel a férfi az első randin; lehetőleg a lány kedvenc márkáit. Ez kerületenként változhat, úgyhogy nem árt utánakérdezni, de a Gucci, a Prada és Louis Vuitton a legvalószínűbb; esetleg a Diesel, a Pepe Jeans vagy hasonlóak.

BKV

Előbbiekkel az egyszerűbb eseteket már meg is lehet oldani. De mit tegyen a férfi, ha nincs pénze a csajra, vagy esetleg nem olyan csajra vágyik, akinek fontos a pasi vagyona? Először is szűrjön szilikonra, póthajra és ragacsos szájfényre. Ha ez megvan, akkor még mindig megmarad a legtöbb nő, akivel valahogyan, valahol találkozni kell. Húszévesen még nem gáz a Normafára hívni és együtt felbuszozni, harminc után, akármennyire is nem anyagi kérdésről van szó, furcsa. Vagyis, ha nincs kocsid, vagy nem akarsz azzal menni, akkor olyan helyen kell találkozni, ami – főképp a csajnak – viszonylag közel van.

Esélyes ugyanis, hogy az első randira kicsípi magát, márpedig magas sarkúban, miniszoknyában és harisnyakötőben nem lehet BKV-zni. Nincs annál bénább látvány, mikor a nő legszebb ruhájában tétován próbál úgy tenni, mintha nem is ő lenne, miközben a buszra vár. Ennek nem illik kitenni egy nőt sem. Vagyis találkozzatok az ő környékén. Ez nehézkes, ha Kőbánya-külsőn lakik, de azért meg lehet oldani. A legtöbb nő nem szereti, ha kész tények elé állítják az első randi helyszínét és programját illetően. Ha nem beszéltétek meg előre, akkor kénytelenek lesztek diskurzust folytatni róla, úgyhogy nem árt, ha van pár ötleted.

Virág

Első randira virággal érkezni nagyon kockázatos dolog. Minél naivabb, álmodozósabb, vagy korlátoltabb a csaj, annál valószínűbb, hogy értékelni fogja, mint romantikus gesztust, de ez alapjáraton nem fogja pótolni a kreativitás teljes hiányát, másrészt, nyálas és kicsit agresszív, valamilyenfajta viszonzást követelő gesztusnak is tűnhet. Szóval, ha a csaj nem posztol delfineket, Coelho-idézeteket és macikat a Facebook-profiljára, akkor inkább menj növény nélkül. A kis ajándék viszont mindig jó dolog. Minél viccesebb és bénább, annál valószínűbb, hogy örülni fog neki a nő.

Ital

Ha isztok, márpedig az első randin szokás kicsit inni, akkor problémát jelenthet a kocsi. Sosem javasolnánk, hogy ittasan vezess a csaj kedvéért! Nincs az a randi, ami megér egy elcsapott nagymamát, vagy egy évet jogsi nélkül. Hívjatok sofőrszolgálatot, vagy menjetek taxival!

Számla

A számlák rendezésének kérdését külön dolgozatban fogjuk tárgyalni, de hogy nehogy ezen múljon bármi is: soha-soha, de tényleg soha ne osztozzunk a számlán! Annál bármi jobb, tényleg: az is, ha meghívatod magad. Ez nem anyagi, hanem elvi kérdés: ha a pasi anyagiaskodik – mindegy, mennyi pénze van – a nő kiábrándul. A kicsinyességen addig, amíg el nem vettétek a csajt és már megszülte a közös gyereketeket, nem lehet túllépni, és később is legfeljebb a közös utód lelki békéjének érdekében.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
A rovat legújabb anyagaihoz
Férfiképzőnk első részéhez: Nem csak rajtad múlik, elhajt-e, de azért szólítsd le!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.