Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyakran puffogtatott frázis, hogy minden az első néhány másodpercben dől el férfi és nő között; holott, ha ez valóban így van, akkor azért van így, mert a dolgok legnagyobb része már rég eldőlt jóval az első egymásra vetett tekintet előtt. Ezért nem érdemes görcsölni azon a bizonyos belépő mondaton.

Ha egy férfit leszólít egy nő, az azt fogja nézni, hogy mi a jó benne; a nőnél – ez több mint valószínű, hogy – fordítva van, vagyis a hibákra van kihegyezve. Akkor mégis hogy lehet, hogy ez a sok férfi, aki nem úgy néz ki, mint Brad Pitt fénykorában, és nem is olyan szellemes, mint Stewie a Family Guy-ból; és ráadásul arra van kényszerítve, hogy nagyszabású vonóskíséret nélkül szólítsa le a nőt, valahogy mégiscsak időnként össze tud jönni eggyel?

Úgy lehet, hogy a női fejekben van egy sín, ha úgy tetszik, amelyen vagy végig tud menni a srác a szívéig, vagy nem; ez pedig nem azon múlik, hogy mit mond, amikor megszólítja.  Ennek a bizonyos sínnek a hossza sok mindentől függ: ha a nő épp halálosan szerelmes valakibe, akkor hosszabb, mint a Transzszibériai Expressz vonala, de ha épp elmúlt 33 és rágörcsölt, hogy egyedül marad, akkor olyan rövid is lehet, hogy az sem zavarja, ha az utas rövid ujjú inget hord zakóval.

A legtöbb férfi azonban feltehetőleg sem arra nem vágyik, hogy évekig játssza valakinek a szerelmetes trubadúrt feleslegesen, sem arra, hogy végigrágassák holmi gyanúsan Danielle Steele-féle életterv megvalósításán, melyben fontosabb szerepet kap az esküvői ruha szabása, mint az, hogy voltaképpen ki is a férjjelölt.

Sajnos a nő kinézetéből azonban nem lehet következtetni arra, milyen élethelyzetben és lelkiállapotban van, de tegyük fel, hogy a pasasnak szerencséje van, és a nő az egytől tízig terjedő skálán körülbelül ötös mértékben kapható, és nincsenek súlyos önértékelési zavarai. Ilyenkor kell ügyesen eljárni; ami nem azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat muszáj csinálni, inkább azt, hogy bizonyos dolgokat tilos és akkor a többi már megy magától.

Ordas hibák nélkül

Nézzük, mik ezek: nagy kár, de inkább hamarabb érdemes belenyugodni, mint később, hogy a nők is értékelik a férfiak kinézetét. Az embert lelombozza az is, ha túl távoli, illetve az is, ha túl könnyen megvalósítható célokat tűz ki maga elé, úgyhogy érdemes olyan nőt megcélozni, aki nagyjából annyira néz ki jól, mint te. Vagy egy egységgel jobban.

Ha ez megvan, érdemes még gyorsan ellenőrizni, fel van-e húzva a slicced és nem csokis-e a szád, utána pedig, nincs mese, oda kell menni, és mondani kell valamit. Szerencse, hogy tényleg nagyjából mindegy, mit, mert ugye a dolgok nagy része már eleve eldőlt. Vegyünk egy példát: "szia, megtennéd, hogy megfogod a kólámat, amíg megnézek valamit a telefonomban?"

Ha bejössz a csajnak, megteszi, amit kérsz, esetleg kérdez is valamit, és már sínen is vagy. Ha nem jössz be neki (azaz másba szerelmes, vagy kisebb-nagyobb mértékben taszítja a külsőd), akkor rosszul fog reagálni. A férfiak is rosszul reagálnak, ha olyan ember közelít hozzájuk, aki nem jön be nekik: például a homoszexuális férfiak, úgyhogy érdemes megértést tanúsítani és nem összeomlani.

Ha sikerül beszédbe elegyedni a nővel, akkor már csak arra kell nagyon odafigyelni, hogy egyenrangú félként kezeljük. Már ha nem olyan szituról van szó, amikor egy ötvenes szed fel egy tinilányt; ilyen is van, csak akkor más szabályok érvényesek. Ha körbeugrálják, mint egy kiskutya, a normális nő az udvartartásába fogja sorolni a férfit, ha pedig leereszkednek hozzá, akkor joggal teszi fel a kérdést, hogy "mégis mit képzel a koma". Egyik sem jó.

Az sem ritka, hogy a nő hobbiból megpróbálja maga alá gyűrni az ismeretlen pasast: naná, úgy könnyű, úgyhogy ha ezt csinálja, akkor neki több problémája van magával, mint neked valaha lesz vele. Ha nem akarsz egy felfuvalkodott önbizalomvámpír pincsije lenni, akkor "helló".

Ha ezek a horrorjelenetek kimaradtak, már tényleg csak beszélgetni kell; bármiről, anélkül, hogy hirtelen visszafordíthatatlanul taszítóvá válj. Vagyis: soha, de soha ne panaszkodj (lúzer), ne menőzz (lúzer), ne mondj rosszakat másokról (seggfej), és ki ne ejtsd a szádon azt a szót, hogy pénz (proli).  Nyugodtan elblablázhatsz a Star Wars-ról, a férfifélelmekkel ellentétben a nők nem csak arra kíváncsiak, hogy mennyire szép a szemük, hanem bármi másra is.

Még az is lehet, hogy a nő (aki annyira örül neki, ha nem ellenfélnek tartják) hirtelen meglepetésében megfeledkezik arról az alapvetésről, hogy te is csak egy ember vagy, mint az összes többi, és ha ezt a pillanatnyi gyengeséget a javadra tudod fordítani, akkor máris nyert ügyed van. Ha ugyanis el tudod hívni randira, akkor valószínű, hogy annál is többet akar.

Tovább:
A Player legfrissebb anyagaihoz
A rovat újdonságaihoz
Lopd el a stílusát cikksorozatunkhoz – hogy a legnagyobbaktól tanulj öltözködni

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.