Oroszországban mintegy 36 óra leforgása alatt leesett egy hónapra elegendő hó, egyes szakértők szerint az elmúlt 60 évben nem sújtotta ilyen volumenű hóvihar a várost. A probléma pedig olyan méreteket öltött, hogy a hadsereg katonákat, hókotrókat és teherautókat küldött ki a főváros bizonyos körzeteibe, hogy segítsen a bajba jutott polgárokon, valamint a hó eltakarításában.

24 óra leforgása alatt már több mint fél méter hó hullt az orosz fővárosban, ezzel pedig megdőlt az 1957 óta fennálló erre vonatkozó rekord. A masszív hóesés mostanra már abbamaradt, de eltakarítani való még mindig akad. Egyébként az elmúlt napokban a városban a villamosvezetékek leszakadtak, mintegy 2 ezer fa kidőlt, és úgy 40 ezren maradtak a régióban áram nélkül.

Hétfőn tanítás sem volt, emellett több száz kisebb baleset történt – ezen mondjuk nem csodálkozunk, hiszen ez az orosz utakon normál körülmények között is garantált –, továbbá háromszáz repülőjáratot törölni kellett, mert a havas kifutópályákat nem tudták kellőképpen megtisztítani. A rendkívüli időjárásban egy ember életét vesztette, további öten pedig megsérültek.

(forrás: English Russia, CNN, The Guardian)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon