Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Annak ellenére, hogy a nagy hidegek jellemzően csökkentik a libidót, karácsony körül, az „ünnepi hatásnak” köszönhetően mégis sokkal többet kufircolunk, mint máskor. Íme a legfontosabb tudnivalók a téli szexuális életről.

Sokan úgy vélik, a nyár a „szerelem évszaka”. Egy hosszabb szabadság alatt kikapcsolódunk, szórakozunk, és a szerelemre illetve a szexre összpontosítunk. Ha stabil párkapcsolatban élünk, a melegebb évszakban felszabadulunk a stressz alól, és több időt töltünk párunkkal. Elmehetünk új helyekre, vagy akár otthon is maradhatunk, hogy újra felizzítsuk kapcsolatunkat egyszerű, de varázslatos pillanatokkal, például egy romantikus vacsorával a csillagok alatt. A szinglik számára is ilyenkor jön el az idő, hogy kimozduljanak, élvezzék a bulikat és portyázzanak.

Ez bizonyosan így van, ám a tél is fokozhatja a nemi vágyat – főként karácsony táján: ilyenkor boldogabbnak érezzük magunkat, jönnek az ünnepnapok, kint pedig hideg van és rossz az idő. Nincs is jobb annál, mint otthon maradni a kedvesünkkel vagy hálótársunkkal.

A karácsonyi ünnepek fellendítik a nemi életet

A rendelkezésre álló vizsgálatok rávilágítottak arra, hogy a szerelem és a vágy szezonális jellegű, és két csúcsidőszaka van: az egyik kora nyáron, a másik Karácsony körül. Ezt „ünnepi hatásnak” nevezik. A 2013-as brit születési statisztikák szerint a december az a hónap, amikor leggyakrabban esnek teherbe a nők. Másrészt viszont az emberek karácsony előtt óvszerkészleteket halmoznak fel: kétszer annyi óvszert adnak el a karácsonyt megelőző héten, mint a rákövetkezőn. De a szexjátékszerek piaca is eléggé felpörög - főleg, mert télen sok magyar webshop is, például nagy kedvencünk, az Erotikashow is ünnepi kedvezményekkel kínál rengeteg huncut és mocskos hálószobai szex-segédeszközt! Viszont figyelj, oda, mert...

 

A tél hátralevő részében csökkenhet a libidó!!!444!

Az ünnepek elmúlnak, és a hideg időjárás csökkentheti az emberek szexuális energiáit. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a tesztoszteronszint (ami a férfiaknál és a nőknél is kulcsszerepet játszik a libidó növelésében) télen a legalacsonyabb, míg más kutatók szerint ez az evolúciós fejlődéssel és a téli álommal függ össze. Ez azonban élénk vita tárgya: a nyári szexuális aktivitás jellemzően alkalmi partnerek felé irányul, a téli aktivitás a pedig közös múlttal rendelkező szerelmi partnerek között támad fel.

Úgyhogy akkor ezt most szépen mutasd is meg a párodnak és irány a hálószoba!

(Via: Arterego)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.