Csütörtökön este zajlott a Hotel Nemzeti Budapest ünnepélyes megnyitója. A 117 éves hotel az Accor Csoport felsőkategóriás MGallery kollekciójának első magyar tagja. A szálloda a kultúra ápolását, Budapest művészeti szellemiségének bemutatását és a fiatal művészek felkarolását tűzte zászlajára.

A Hotel Nemzeti Budapest története 117 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Rémi Róbert, a neves pesti vendéglősdinasztia tagja 1896-ban Rémi szálló néven indította útjára a szállodát. A Schannen Ernő építész által tervezett, eklektikus stílusú épület az 1900-as évek elején a művészvilág kulturális központja, a művészek kedvenc találkozóhelye volt. A körúti hoteltől a Rémi család 1929-ben vált meg, a Nemzeti Színház közelsége miatt akkor kapta meg a szálloda a Hotel Nemzeti nevet. Már a nyitás évében számos előkelő vendége volt: itt szállt meg a svéd királynő, a belga herceg feleségével, Ward Klárával, Rigó Jancsi, Jászai Mari, Bajor Gizi és a legendás színésznő, Blaha Lujza, akit egykoron egy emberként ünnepelt Magyarország teljes férfipopulációja

A megnyitón Fábián Juli és a Zoohacker húzta a talpalávalót, bemutatták Tóth Bori divattervező új kollekcióját, és persze a főváros legújabb luxusszállodáját is.

(Fotó: Hotel Nemzeti Budapest) 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon