Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szexelni fontosabb, mint gondolnád, AZ ugyanis nemcsak élvezeti tevékenységnek nem utolsó, de egészségügyi szempontból is nagyon hasznos.

Egy korábbi kutatás arra a szörnyű eredményre jutott, hogy az Y-generáció tagjai, azaz az 1980 és 1990 között szültettek sokkal kevesebbszer szexelnek, mint bármélyik más nemzedék.

Ez azért is érthetetlen, mert AZ egy zseniális dolog. De ha ez nem lenne elég meggyőző, akkor elmondjuk, hogy

Mi történik a testeddel, ha nem szexelsz:

Nem működik úgy a cerkád, ahogy szeretnéd

Egy kutatás szerint azok, akiknek gyérebb volt a szexuális élete, többször küzdöttek merevedési zavarokkal.

Magas vérnyomásod lehet

A szex felér egy jó kis kardióedzéssel, persze az is kiderült, hogy KÖZBEN nem annyi kalóriát égetünk, mint gondoltuk, de azért így igencsak jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. Azoknak tehát, akik sűrűbben csinálják AZT, kisebb eséllyel emelkedik meg vérnyomásuk.

Nő az esélyed a prosztatarák kialakulására

Az ejakuláció során kimosódnak a karciogének (azok az anyagok, amelyek rákos folyamatokat indíthatnak el a szervezetedben), így kevesebb fertőzés tudja megtámadni a prosztatát. Vagyis az a jó hír, szex híján az is megoldást nyújthat, ha saját kezedbe veszed az egészséged.

Gyengül az immunrendszered

Szexközben a kortizol nevű stressz-hormon koncentrációja lényegesen csökken a szervezetben, miközben nő az immunrendszer természetes védekezésében részt vevő immunglobulin A nevű ellenanyag sejtjeinek a száma.

Feszült és stresszes leszel

Az van, hogy szex közben endorfin szabadul fel a szervezetedben, ez kell az idegrendszerünk hatékony működéséhez, a jó közérzetünkhöz és ez csökkenti stresszt. Tehát, ha nincs szex, nincs endorfin és levert leszel.

Rosszabbul teljesítesz a munkahelyeden

Egy új tanulmány szerint a kiegyensúlyozott szexuális élet, hatékonyabbá tesz a munkahelyeden. Meglepődsz, miért van ez – nem, nem fogsz –, a felszabaduló boldogsághormonok miatt annyira jókedved lesz, hogy még dolgozni is van kedved.

Csak mondjuk, tényleg csak segítségként:

(Forrás / fotó: Playboy / badanga.org)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.