Így kellene randizni a pasiknak csajok szerint
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy bloggerhölgy szerint egy halom régimódi szokást vissza kellene csempészni a randizásba. Tíz pontba szedte össze a lényeget, bemutatjuk.

Kate Bailey a Thought Catalog oldalon írt egy bejegyezést, amit aztán annyian lájkoltak, meg annyian kommenteltek, hogy rá kellett jönnünk, a hölgy nincs egyedül a vágyaival. De mielőtt bármit véleményeznénk az irománnyal kapcsolatban, következzen a tíz pont az eredetinél lényegre törőbben.

1. A férfi a hölgy lakásának ajtajánál várja partnerét
Magyarul ne az étteremben vagy parkban vagy akárhol, ahová megbeszélték a randit.

2. Öltözzünk fel szépen az alkalomhoz

3. A férfi hozzon magával virágot, vagy mást, amivel kifejezi vonzalmát partnere iránt

4. Tánc, de nem egy zsúfolt klub parkettjén szeletelve
Lassúzás, romantika, páros tánc – így érti a hölgy.

5. Formális randira hívás, nem csak utalás együtt lógásra
A férfi pontosan fejezze ki a szándékait. A randevúzás egy elveszett művészeti forma, amit fel kell támasztani.

6. Legyen egyértelmű, honnan komoly a dolog
A párok beszéljék meg nyíltan, mit jelentenek egymásnak.

7. Romantikus gesztusok, mint a versírás
Nem derült ki egyértelműen a cikkből, de nagy valószínűséggel ez is olyasmi, amit egy férfinak kellene elkövetnie. Ha nem tudunk verset írni, más gesztusok is megfelelnek, igaz, erre nem kaptunk konkrét tippet.

8. Randin kapcsoljunk ki minden elektromos eszközt, csak egymásra figyeljünk

9. Az engedélykérés általános szokása
A férfi ne csak kijelentse, hogy majd felhívja a csajt valamikor, hanem kérdezze meg előbb, hogy felhívhatja-e? Ugyanígy illene megkérdezni, hogy a férfi hozzáérhet-e bárhol a partneréhez, hasonlók.

10. Nem szabad előre megbeszélni, hányadik randi után lesz szex
A szerző szerint a szexnek nem szabad tabunak lennie, de az sem jó, ha a randi csak ürügy a hentergésre. Üzenet a férfiaknak: azért mert egy hölgy elmegy veled randira, még nem biztos, hogy az első, második vagy harmadik alkalommal le fogja dobni a bugyiját.

Dióhéjban ennyi volt a cikk, és bár kétségtelen, hogy ez csak egyfajta kívánságlista a hölgy részéről, ami aligha fog megvalósulni és globálisan elterjedni, úgy tűnik, sok nő vágyait fogalmazta meg. Minket nagyon érdekel, mit gondolnak a nők, és persze aki nem bír ki egy randit a telefonja nélkül, az egy tahó (ha nőnemű, akkor is), na de vers? Meg virág? De most komolyan.

Van egy olyan sejtésünk, hogy a nemi szerepek szintjén (félreértések elkerülése végett: nem a munkahelyi fizetésekre gondolunk, ott legyen egyenlőség) a női egyenjogúságot csak egy hangos kisebbség erőlteti, és a nők 99,9 százaléka nem kéri ki magának, ha kinyitják előtte az ajtót, vagy belépődíj nélkül mehet be egy szórakozóhelyre, de azért visszagaloppozni egy 1874-es férfiideálhoz kicsit erős.

Tízből hány csaj gondolná, hogy egy ijesztő freak vagy, ha 1., megjelennél a lakásánál, 2., felolvasnád a versed, 3., elvinnéd keringőzni, 4., mindenre, de mindenre engedélyt kérnél egészen addig, hogy „figyelj, lehúzhatom a tangád?”.

De az utolsó kérdés miatt nem kell aggódnod, addig ezzel a stragégiával úgysem jutnál el. Bár ha jobban végiggondoljuk, az amerikai bloggerhölgynél talán.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.