Nem a hét legkedveltebb periódusa a hétfő reggel. Mivel azonban esély sincs megúszni, hogy hétnaponta bekövetkezzen, legalább töltsd hasznosan. Íme tizenöt tipp, amit érdemes megfogadni – akik alkalmazzák, azokat sikeres embereknek szoktuk hívni.

Kelj korán, és mozogj!

Ha van rosszabb a hétfő reggelnél, az a nagyon korán kezdett hétfő reggel – gondolhatnád. De nem: a korai kelés és egy kis testmozgás kifejezetten jó hatással van a szervezetre, ezáltal a heti munkára is.

Egyél egészséges reggelit!

Éhgyomorral semmit nem jó csinálni, korgó gyomorral pedig nem jó egy túl csöndes mítingen feltűnést kelteni. Ha normálisan reggelizel (vagyis nem csak fél perc alatt bekapsz valamit), sokkal jobban fog indulni a heted.

Érkezz korán!

Kelj és indulj időben, hogy ne egy stresszes rohanással ess be melózni. Ha időben odaérsz, egész másképp látod majd a világot.

Tegyél rendet az asztalodon!

Ha pénteken rendben hagytál mindent, ezt megúszod, de nem biztos, hogy pakolgatással-törölgetéssel töltötted az időt, amikor amúgy már hazamehettél volna. Ha olyan vagy, mint az emberek 99 százaléka, akkor hétfő reggel pótold, aztán töröld le az asztalod.

Vedd fel a fonalat!

Szánj rá egy kicsivel több időt, hogy átbeszéljétek a kollégákkal a függő dolgokat – néhány napig valószínűleg nem ezekkel foglalkoztak.

Tarts megbeszélést!

Ha nem te vagy a főnök, akkor ez nehezebb ügy, de tény, hogy egy nem túl hosszú, viszont konstruktív megbeszélés a heti feladatoknál is segít, és a csapatszellemre is jó hatással van.

Frissítsd a tennivalóid listáját!

Határozd meg pontosan a feladatokat, találd ki, mit szeretnél és tudsz elvégezni egy hét alatt.

Képzeld el a sikereidet!

Mit szeretnél elérni a héten? Gondold végig!

Nézd meg és priorizáld az e-mailjeidet!

Ha sok e-mailt kapsz, rangsorolj fontosság szerint.

Legyél túl a nehezén!

Lehet halogatni, csak nem célszerű: hétfőn frissebb is vagy, és ha elvégzed a nagyobb feladatokat, nem fognak nyomasztani tovább.

Mosolyogj!

Neked is jobb lesz, a környezetednek is, ráadásul ráragaszthatod a kollégáidra is.

Küldj kedves e-maileket!

Nem csoda, ha késztetést érzel, hogy rögtön délelőtt elküldj egy csomó e-mailt. Nem gond, de figyelj, hogy ne egy-két soros utasításokat, személytelen pár szót küldj, hanem egy kedves megszólítással, vagy egy remélem, jól telt a hétvégéd zárással próbálkozz, rögtön más lesz a hangulata.

Koncentrálj!

Ahogy hétvégén nem jó, ha nem tudsz kikapcsolni, az sem segíti a munkát, ha hétfőn még a hétvégi történéseken agyalsz.

Mondj nemet!

Másoknak is hétfőn kezdődik a hét. Sokan hívnak, írnak, akarnak beszélni veled – tudj nemet mondani, ne sűríts mindent hétfőre, beszélj meg időpontokat a további napokra.

Gondolj rá: másnap kedd

Nem kell mindent hétfőn elvégezned, ami már csak azért is jó hír, mert úgysem tudnád. Ritka nagy szerencse, hogy másnap kedd jön (a többi napról nem is beszélve). Ami nem tartozik a legsürgősebb feladatok közé, nyugodtan hagyd későbbre, ha nem fér bele a hétfődbe.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon