Mitől lesz valaki magabiztos? Lehetne sorolni, de mi inkább azt soroljuk, mit nem csinál egy magabiztos ember.

Ne használj kifogásokat!

Mindent meg lehet magyarázni – de nem érdemes. Ha hibázol, kérj elnézést. Ha nincs időd, vagy nem vagy elég jó valamiben, ne hivatkozz rá, hanem oldd meg, hogy legyen időd arra, amire kell, és elég jó legyél abban, amit csinálsz.

Ne kerüld el az ijesztő dolgokat!

Ne élj félelemben – ami nehéznek tűnik, és ezért megijeszt, éppen arra való, hogy legyőzd, ezáltal még magabiztosabb legyél, és fejlődhessen a személyiséged.

Ne várd állandóan a megerősítést!

Inkább koncentrálj arra, amerre haladnod kell.

Ne halogass!

Van olyan, hogy megfelelő idő? Általában nincs, úgyhogy ne várj rá. Jobb ma végrehajtani egy jó tervet, mint majd valamikor végrehajtani egy nagyon nagy tervet.

Ne légy mások véleményének megszállottja!

Fontos, hogy figyelj mások véleményére, de még fontosabb, hogy eldöntsd, kiknek adsz a szavára. Figyelj a negatív kritikára is, de ne hagyd magad visszahúzni.

Ne ítéld meg az embereket!

Nem kell megsérteni senkit vagy kibeszélni a háta mögött, sok idő és figyelem kell, hogy valakit tényleg megismerj. Magaddal foglalkozz!

Ne foglalkozz a forráshiánnyal!

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a forráshiány megakadályoz a terveidben, de ez nem feltétlenül igaz. Aki magabiztos, nem az esetleges kudarccal foglalkozik, hanem kreatív megoldásokon gondolkozik, és a legapróbb forrást is bevonja.

Ne csak kedves emberekkel találkozz!

A minőséget keresd az emberi kapcsolataidban (is), és ne felejtsd el, hogy nem lehet mindenki sikeres.

Ne hasonlítgasd magad!

Ismerd a piaci helyzet és a konkurenciát, de tudd, hogy főleg magaddal kell versenyezned, hogy egyre jobb legyél. Az emberek ráadásul annyira különbözők, hogy sok az esetben az összehasonlításnak nincs is értelme.

Ne élj buborékban!

A komfortzónában nincs helye az álmoknak. Ki kell mozdulnod, ha valami komolyabbat próbálsz elérni, ha sikeresebb akarsz lenni.

Nézz szembe a kellemetlen igazságokkal!

A problémák sokszor nem oldódnak meg maguktól, viszont egyre nagyobbak lesznek. Nézz velük szembe, mielőtt súlyosbodnak, legyél túl a kellemetlen, de szükséges beszélgetéseken azonnal!

Ne maradj a padlón, ha oda kerülsz!

A kudarc természetes része a sikerhez vezető útnak, de végzetes lehet, ha nem állsz fel. Ismerd fel, hogy mi volt a baj, és csináld másképp!

Ne várj másokra!

Ki csinálja meg, ha te nem? Vagy senki, vagy valaki korábban, szóval ne várj mások engedélyére, inkább cselekedj.

Ne korlátozd magad!

Jó, ha van A terved, de nem jó, ha csak A terved van. Használj minden eszközt, ami rendelkezésedre áll: csak próbálgatással tudod eldönteni, hogyan érheted el céljaid a legkisebb költséggel és időráfordítással.

Ne higgy el mindent, amit olvasol!

Az interneten nagyon sok információ és vélemény van, és nagyon sokan megmondják a tutit. Ne hidd el gondolkodás nélkül, mérlegelj. E cikkben sem törvények vannak, döntsd el, mit tudsz ebből hasznosítani azért, hogy magabiztosabb, ezáltal sikeresebb legyél.

(A Lifehack cikke nyomán.) 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon