Súlyos melegben a kávé is hidegen esik jól, igaz? Bemutatunk egy villámgyors megoldást.

Általános iskolai kémiatanár kinézetű barátunk három remek módszert ismertet a jegeskávé gyors elkészítésére, de igazán csak a harmadik figyelemreméltó – ennek okáról később.

Lassan mindenki tud jegeskávét csinálni ugyebár: megvárja, hogy kihűl, aztán beleteszi a hűtőbe. Az úriember viszont azt állítja, hogy az ő metódusaival tíz perc alatt hideg kávénk lesz. (Nem unikum, mert a melósszlengben azt is így nevezik. Mi a hagyományos kávéra gondolunk.)

Az egyik, hogy a kihűlt főzet maradékát fagyasszuk le jégkockatartókban, majd másnap használjuk fel, ami világos, csak ez nem tíz perc. Nem gond. Kivenni reggel a mélyhűtőből, az tényleg csak pár perc, talán így értette.

A második módszer az, hogy fagylaltkészítőben hűtsük le, ami működhet annak, akinek van ilyenje.

A harmadik metódus viszont működhet, a lényeg, hogy brutálisan erős kávét főzzünk le, majd öntsük jégkockákra, ami azonnal lehűti. Azért kell erősre főznünk, hogy a felolvadó jégkockák miatt ne legyen túl vizes, híg a végeredmény.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában