Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A női szárazföldi sebességrekord megdöntése közben vesztette életét Jessi Combs, most a Guinness hivatalosan is elismerte a teljesítményét.

Jessi Combs neve neked is ismerős lehet, a nálunk is vetített Mythbusters hetedik évadjában vette át egy időre Kari Byron helyét. Jessi mindene volt a száguldás, rendszeresen indult autóversenyeken, és eltökélt szándéka volt, hogy a leggyorsabb nő lesz a Földön.

Az erre a célra épített, North American Eagle Supersonic Speed Challenger névre keresztelt sugárhajtású járművel 2013-ban 632,39 km/órás sebességet ért el, és már ezzel megdöntött egy 1965-ben felállított női rekordot.

amikor augusztus 27-én életét vesztette. A vizsgálat szerint a balesetet az egyik keréknek ütköző tárgy okozta. Jessi előtte a rekordkísérlet során két szakaszt sikeresen teljesített 829,36 és 855,98 km/órás mért sebességgel.

a mért értékekből számolt 841,38 km/órával, ezért hivatalosan is neki tulajdonították a rekordot. A korábbi abszolút rekord több mint négy évtizedig tartotta magát, Kitty O’Neil, a hetvenes évekbeli Wonder Woman tévéfilm kaszkadőre állította be 1976-ban.

(Nyitókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.