Eléggé jót teszel magaddal, ha kakaóval kínálod meg a szervezetedet, persze, nem mindegy, hogy milyennel.
Azzal kezdjük, hogy a jó minőségű kakaó 20%-os vajtartalomnál kezdődik, ha csokit vásárolsz, akkor pedig a kakaótartalmára figyelj, nyilván minél magasabb, annál jobb.
És, hogy miért lenne fontos ezt szem előtt tartanod? Azért, mert a különleges, kesernyés ízű kakaó(por) több mint 300-féle különböző értékes vegyületet párosul, amik – mondanunk sem kell – igencsak pozitívan hatnak a szervezetedre, ugyanis
- gazadag az ásványi anyagokban (főként foszforban, káliumban, magnéziumban, rézben) és a legfontosabb immunrendszer erősítő vitaminokban (A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin),
- a flavonoidjainak és polifenoljainak köszönhetően erős antioxidáns hatású, ami nagy segítséget nyújt a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében,
- a teobromin- és nagyon alacsony koffeintartalma miatt élénkítő hatású, vagyis serkenti a mentális aktivitást.
Akkor nem is kell több indok, nem?
És itt van még ez is:
(Forrás / fotó: HP / Pinterest)