Ha palackozni tudnád a karizmát és aztán piacon árusítani, valószínűleg gyorsan meggazdagodnál, a megnyerő kisugárzás ugyanis valami olyasmi, amire mindenki vágyik. Kérdés, hogy vajon te rendelkezel-e ezzel a sajátos erénnyel.

Ha minden alkalommal képes vagy elvarázsolni a társaságot, ahová csatlakozol, akkor minden bizonnyal rendelkezel vele, de a magad módján akkor is lehetsz karizmatikus, ha nem tudsz mindenkit elbájolni. Néhány jellemző vonás legalábbis biztosan akad a te személyiségedben is.

A University of Toronto kutatói éppen ezt próbálták bizonyítani, amikor összegyűjtötték azt a hat jellemző tulajdonságot, amelyek a karizmatikussággal lehetnek összefüggésben. Ha szeretnéd megtudni, hogy vajon te egy karizmatikus személy vagy-e, akkor most nincs más dolgod, mint osztályozni magad 1-5-ig az alábbi hat pont alapján. Tehát, egy olyan ember vagy-e, akinek/aki...

  • érezhető a jelenléte egy társaságban
  • megvan a képessége ahhoz, hogy befolyásoljon másokat
  • tudja, hogyan kell vezetni egy csoportot
  • a társaságában mások jól érzik magukat
  • sokat mosolyog más emberekre
  • könnyedén kijön bárkivel

Miután az ötös skálán őszintén leosztályoztad magad, add össze a számokat, majd oszd el a kapott eredményt hattal! Ha 3,7 feletti az átlagod, akkor a többségnél karizmatikusabb személynek vallhatod magad. Gratulálunk!

A kutatók tehát tulajdonképpen két fő összetevőre tudták lebontani a karizma mibenlétét; vezetői képességek és a jelenlét ereje, valamint a kellemes és megközelíthető természet. Ha ezekben jó vagy, te lehetsz a következő Justin Trudeau vagy Harvey Specter.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon