Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szépségkirálynőség vizuális műfaj - hiába is erőlködnek oly sokszor a világbéke obligát emlegetésével -, a nyár elején Miss Universe Hungary-vé választott Konkoly Ági azonban nem pusztán egy mutatós látványelem. Szemtől szemben a királynővel.

A hanyatló nyugat ópiuma

Az interjú azzal ért véget, hogy bevallotta: nem ilyen beszélgetésre számított. Azt gondolta, hogy férfimagazinként majd szexre és intim részletekre leszünk kíváncsiak. Mi nem olyanok vagyunk, mondtam, de ha gondolja, szívesen meghallgatjuk. (Ez természetesen csak amolyan tréfa volt, szerencsére Áginak van humorérzéke.) Hogy egy klasszikust idézzek: Hagyjuk meg az erotikát a hanyatló nyugat ópiumának! Őszintén szólva, tőle sem azt kaptam, amire számítottam, de ne szaladjunk ennyire előre!

15 perc hírnév

Az interjú előtt két órával Ági hivatalos Facebook profilja a TV2 aktív című műsorára hívta fel a figyelmet. A nagyívű bejátszás arról szólt, hogy „miképpen filmezik magukat nyaralás közben a sztárok?”, és két „nagy kaliberű” egyéniség mellett Ági is feltűnt.
A TV2 – amely a verseny mögött állt, mint fő médiapartner – természetesen futtatja friss sztárjait, így adott a kérdés Ági felé, hogy beszippantotta-e a celeblét? – Folyamatosan vannak felkérések, főleg a TV2-től – jelenti ki, majd elmosolyodik. – Ha ez azt jelenti, hogy beszippantott a celeblét, akkor igen, ez történt. Megyek eseményekre, háziasszony szerepet kapok, vannak fotózások, és be kell  valljam, hogy élvezem. Ez az év erről fog szólni. Ágitól nem idegen a média világa, kommunikáció szakon szerzett diplomát, és a Fem3 csatornánál már dolgozott segédszerkesztőként, de nem nyerte meg a tetszését a szerkesztőségi lét. Tavaly november óta esküvőszervezőként dolgozik egy fővárosi irodánál. Azt nem tudjuk, hogy hány vőlegény fejében fordul meg Ágit látva, hogy újragondolja a nősülést, de ő annak ellenére töretlenül hisz a házasságban, hogy a hét öt napján izgatott arák és uraik apró-cseprő problémáival foglalkozik. – Nem, egyáltalán nem veszi el a kedvemet a házasságtól ez a munka! Én abszolút házasságpárti és családcentrikus vagyok, szeretnék férjhez menni! Lehet, hogy a nagy fehér esküvői ruha és hatalmas lagzi nem lesz, ezekhez ugyanis nem ragaszkodom. A pasik rendszerint kissé el vannak nyomva, amikor a menyasszonnyal arról beszélünk, hogy milyen is lesz az esküvő, de az én párom beleszólhat majd a részletekbe!

Világ Miss Universe-i, egyesüljetek!

Tavaly is indult az ország legkomolyabb szépségversenyén, akkor az első tízig jutott, idén viszont már sokkal határozottabb volt: nem bújt el a kamerák elől, és ha kellett, megragadta a mikrofont. November közepén lesz a nemzetközi döntő, ahol a világ Miss Universe-i egy hónapra összegyűlnek, hogy eldöntsék, ki a legszebb a vidéken. Egyelőre három helyszín lehetséges: Chile, egy afrikai ország, vagy a Dominikai Köztársaság - Ági erősen reméli, hogy az utóbbi lesz a favorit. A felkészülés részeként fejleszti az angoltudását (cél a felsőfok), sok edzéssel, futással (heti 3-4 alkalom a Margitszigeten) és tornával próbálja formában tartani magát, a képek alapján megállapíthatjuk, hogy egyelőre nincs oka aggódni.

A kemény sportolás nem áll messze tőle, ugyanis 18 éves koráig triatlonozott (egy országos versenyen csapatban 3., egyéniben 10. lett), ami egy picit keményebb, mint a zumbázás. A felkészülés nem árt, ugyanis Ági szerint leendő riválisai félelmetesek. – Olyan világszínvonalú, gyönyörű lányok vannak, hogy alig hittem el! – mondja. – Szinte már mindegyik országból megvannak a győztesek, és bizony fel kell kötni a nadrágot! Sajnos kevés önbizalmam van, és mint a nők általában, én is elégedetlen vagyok a külsőmmel. Ebben az a jó, hogy így legalább nem engedem el magam.

Hajdúpéterezünk

A szépségversenyt az elmúlt két évben a Hajdú Péterhez köthető Frizbi Entertainment Kft. (is) jegyzi, akinek egy megnyilatkozása kapcsán a „nemzet könyörtelen lelkiismerete”, Puzsér Róbert a „vérszomjas”, „gyomorforgató” és „populista” jelzőket emlegette. Mi ugyan nem mennénk el ilyen messze, de meg kell kérdeznünk, hogy egy tízes skálán mennyire tartja rossz fejnek az ellentmondásos népszerűségnek örvendő személyiséget. – Nekem nem tűnt rosszfejnek, de tényleg! – vágja ki magát Ági. – Három-négy alkalommal is eljött a táborba a felkészülésünk alatt, és mindig kedves volt mindenkivel. Szimpatikus, érdeklődő, segítőkész volt, figyelt arra, hogy mindenünk meglegyen.

Botrányos királynők

Tavaly Szunai Linda, a verseny győztese igazi neveletlen hercegnőként keményen összerúgta a port a szervezőkkel, nem fogadta meg a hivatalos fodrász, Zsidró Tamás tanácsait és Makány Márta ruháit is gagyinak titulálta. Freire Szilvia, a 2008-as Miss World főleg egy szerencsétlen tetoválás miatt marad emlékezetes. Sokak szerint az ilyen versenyek szervezői jobban tennék, ha nem engednék megszólalni a versenyzőket, mert alkalomadtán elképesztő dolgokkal képesek előállni.

Ágival kapcsolatban garantáljuk, hogy el fogják kerülni a botrányok, ugyanis annyira komoly és felelősségteljes nőnek tűnik, mintha egy valódi királyi család sarja lenne. Mint tapasztalt profi, tudja, hogy egy jól meghatározott, szigorúan körberajzolt szerepet kapott, amelynek meg kell felelnie. Mivel a novemberi döntő lesz élete utolsó nagy versenye, Ági nem kíván hibázni. – Befejezem a versenyzést, így van! Én 25 évesen már kiöregedtem ebből – mondja a szája sarkában szégyenlős mosollyal. – A világverseny után a munkámra szeretnék koncentrálni. Ezek a megmérettetések egyébként is a 16-24 éves korosztálynak valók. Tulajdonképpen a korom miatt nem is lehettem Miss World, ott a korhatár ugyanis 24 év.

Kutya, madár, nő

Az első szépségversenyt 1854-ben rendezték az Egyesült Államokban, és kevesen tudják, de egy híres cirkuszi vállalkozó, P.T. Barnum rendezésében jött létre. Apró szépséghiba, hogy az idea annyira nem nyerte meg a prűd nagyközönség tetszését, hogy a tömeg tiltakozása miatt a versenyt nem lehetett megtartani. Nem mellékesen Mr. Barnum korábban kutya-, kisbaba és madárszépségversenyt is tető alá hozott már.
Napjainkban a szépségversenyek már teljes mértékben elfogadottak, sőt, tulajdonképpen a mainstream közízlés alappillérei a műkorcsolyával és a versenytáncokkal egyetemben – ha koronás lányok mosolyognak és integetnek, akkor olyan nagy baj mégsem lehet világban. Előfordul, hogy attraktív lányok színpadra vonulása valami többet, valami magasztos és mélyen emberi dolgot szimbolizál, lásd a Miss Sarajevo 1993-as, torokszorító fordulóját, amelyet egy ostrom alatt álló, szétlőtt városban rendeztek meg.

Az első és a legfrissebb

Az első magyar szépségversenyt éppen 83 éve, 1929-ben tartották Budapesten, nyertese pedig az akkor 20 éves Simon Böske volt, aki úgy készült a versenyre, hogy életében először kirúzsozta a száját. (A húzás annyira bejött, hogy a párizsi döntőn ő lett Európa szépe.) Összegyűjtöttem azt a pár képet, ami megtalálható róla a neten, és megmutattam őket Áginak. – Tényleg akkor rúzsozta ki magát először?! – mosolyodik el. – Mi már egy picit komolyabban készülünk fel. Érdekes, hogy csak a szája van kihúzva erősen, a szeme nem hangsúlyos. Jópárszor voltam sminkmodell, mivel egy barátnőm sminkes, ott ragadt rám némi tudás. És rövid volt a haja! Ma már elképzelhetetlen hogy valaki királynő legyen ilyen frizurával, pedig mennyivel egyszerűbb lenne az életünk!

Baja vs Szeged

Ági egy créme brülée-t kanalaz nagyon elégedetten, bár ha nem desszertekről van szó, akkor leginkább az olasz tésztákat kedveli. Sokat főz, de azért a pasiját – akivel 4 éve van együtt – is beengedi a konyhába. Bajai lányként szinte minden hétvégén eszik halászlét, és amikor megkérdezem, hogy a szegedi módra elkészítve szereti-e, akkor színpadiasan kikéri magának. – Természetesen bajai módra szeretem! Micsoda kérdés! Ráadásul én sok tésztával eszem, ezért éttermekben néha furcsán néznek rám a pincérek.

Férfiak, figyelem!

A férfiakkal kapcsolatban a belső értékekre helyezi a hangsúlyt, alapvető, hogy a férfi okos legyen, de talán még fontosabb a humorérzék. Áginak a magyar férfiak számára is van üzenete. - Ha általánosságban vizsgáljuk a kérdést, a pasikkal kapcsolatban a legfontosabb elvárás a hűség. Nem is olyan régen éppen arról beszélgettünk a barátnőmmel, hogy ma már úgymond „társadalmilag” vállalhatatlan megcsalni a partneredet. Régebben volt egyfajta macsó hangulata, hogy aki hűtlen, arra biztosan tapadnak a nők. Ez persze fordítva, vagyis a nőkre is érvényes, de a lényeg, hogy úgy veszem észre a barátaim, a korosztályom körében, hogy a félrelépés kínosnak számít.

Aki szeretné látni Ágit, az előtt két lehetőség áll. Élőben akkor találkozhatunk vele, ha éppen nősülni készülünk, és a megfelelő esküvőszervező irodába toppanunk be, versenyen pedig novemberben láthatjuk majd a Miss Universe döntőjében. Ha megnyeri, akkor garantált a világhír, de ha nem, részünkről akkor sincs gond. A helyezés nekünk nem fontos, hiszen mi, férfiak amúgy is tudjuk: a magyar lányok a legszebbek.

Asztal egy személyre rovatunkban az ország legérdekesebb és legcsinosabb nőiről olvashatsz!

A helyszínért köszönet a mindig remek Pastrami Étterem és Kávéháznak!

Fotó: Tóth István, Konkoly Ági Hivatalos Facebook oldal, Koi Zoltán

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.