Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megvan az az érzés, amikor egy zseniális szám hallatán végigfut rajtad egy megmagyarázhatatlan borzongás és minden egyes szőrszál égnek áll tőle a karodon? Ha igen, akkor üdv a klubban, a jelek szerint nem mindenki tartozik közénk.

Matthew Sachs, korábbi egyetemi hallgató tavaly a Harvardon végzett egy kísérletet, amelynek keretein belül 20 másik diákot vizsgált meg. Közülük 10 olyat, aki a beszámolói alapján már tapasztalta ezt a különleges érzést, illetve 10 olyat, aki még soha nem lett libabőrös egyetlen számtól sem.

Természetesen a résztvevők agyában végbemenő folyamatokra volt kíváncsi, a vizsgálatok után pedig azt állapította meg, hogy

tehát ezek a területek hatékonyabban tudnak kommunikálni, illetve hatékonyabban tudják feldolgozni a zene által közölni kívánt információt. Matthew szerint az ilyen személyek erősebb és intenzívebb érzelmeket tudnak átélni. Mindezt az adott számhoz társított emlékeink is nagymértékben képesek befolyásolni.

Matthew szeretné még tovább kutatni ezt a területet és reméli, hogy idővel különböző pszichológiai rendellenességek, például depresszió esetében is segíthet majd a zenés terápia.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.