Ez a legfontosabb, amit egy állásinterjú előtt meg kell tenned
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kevés stresszesebb dolog van az életben egy állásinterjúnál. Ott vagy felöltözve full elegánsan, kissé feszengve egy ismeretlen szobában, miközben idegenek azt várják el, hogy hibátlanul válaszolj minden kérdésükre. Szerencsére azonban akad néhány tipp, amivel jócskán megkönnyítheted a dolgodat.

A legalapvetőbb feladatról - amit minden jelentkezőnek meg el kellene végeznie a személyes találkozó előtt - Robert Hohman fejtette ki véleményét, aki valamicskét konyít a témához, elvégre ő a világ egyik leggyorsabban növekvő állásközvetítő oldalának a vezérigazgatója. A Business Insider kérdésére a következőket tanácsolta a Glassdoor vezére:

Robert Hohman, a Glassdoor vezérigazgatója

Baromi egyszerűnek hangzik, nemde? Tudj meg minél többet az adott vállalatról! Mindezt nem azért kell megtenni, mert az interjúztatók majd folyamatosan bombáznak a céggel kapcsolatos kérdésekkel, hanem magadért, és azért hogy a tudásoddal kitűnj a többiek közül.

A megszerzett információk tudatában a korábbi munkatapasztalataidat is az új cég ügyeihez kötheted. Nagyon alap dologról van tehát szó, mégis megdöbbentő, hogy hányan elmulasztják megcsinálni az ilyen jellegű házi feladatukat. Ha ez megvan, akkor már csak egy ügyes taktika kell a biztos sikerhez:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.