Ez a legnagyobb hiba, amit csajozáskor elkövethetsz

Sajnos a 'Sanyi vok, keressem az igazit, vajjon bened mektalálom, kűlgy privit!'-ből nem lesz randi, derült ki egy társkereső oldal felméréséből. Összegyűjtöttük a leggyakoribb online csajozós hibákat, amiket soha ne kövess el.

Az online ismerkedő egyedülállók közel 80 százaléka az egymás között váltott üzenetek jellege alapján dönt arról, randevúzik-e valakivel. A levelekben a szexuális utalásoknál, az önajnározó kifejezéseknél és a banális közhelyeknél is zavaróbbak a helyesírási vagy nyelvtani hibák – derül ki az Elittárs legfrissebb felméréséből.

Ilyen autóm van, ilyen a lakásom, ezen az egzotikus helyen voltam nyaralni” – hétköznapi képek a közösségi hálókon és társkereső oldalakon, ahol hajlamosak vagyunk erősségeinket hangsúlyozni, míg gyengébb pillanatainkat igyekszünk mindinkább elrejteni. Érthető, hiszen melyikünk ne szeretné a legjobb oldalát mutatni barátainak, vagy leendő párjának? Az Elittárs online társkereső oldal legutóbbi kutatásában több mint 600 társkereső válaszai alapján azt vizsgálta, mely tényezők alapján döntjük el, hogy szeretnénk-e találkozni valakivel, illetve, melyek azok a hibák, amik meglengetik a piros zászlót és esélyt sem hagynak a másiknak egy randevúra.

Hogyan formálunk benyomást?  

„Az ember kikerülhetetlenül és folyamatosan megítéli a környezete eseményeit, szereplőit a jó-rossz, hasznos-káros, kellemes-kellemetlen dimenziók mentén. Nagyon fontos és evolúciósan előnyös, ha gyorsan formálunk benyomást ismeretlen tárgyakról, jelenségekről, emberekről. A másik emberről szerzett impresszióinkat azonban nem csak az arc, a mimika, a gesztusok határozzák meg: a nyelvi magatartásunk az egyik legfontosabb tényező a hatáskeltés során – legyen szó az írott, vagy a beszélt nyelvről. Az online felületeken ráadásul az írás a nem nyelvi eszközök hiányában kifejezetten nagy hangsúlyt kap” – véli Deme Andrea, nyelvész, az MTA tudományos munkatársa.

A fényképnél gyakran fontosabb a nyelv  

Egy jó fényképpel a férfiak 61 százalékát, míg a nők csupán 38 százalékát lehet meggyőzni a társkeresőn, azonban nem csak a fotó az, amely szimpatikussá, vagy éppen ellenszenvessé tesz minket mások szemében. Éppen ellenkezőleg, a látványnál gyakran fontosabb a tartalom, a válaszadók szerint a legnagyobb befolyással (76 százalék) az egymás között váltott üzenetek vannak arra, hogy sor kerül-e az első randevúra. Érdemes azonban már a kezdetektől figyelni, ugyanis a szinglik 28 százaléka már az adatlapot látva eldönti, hogy szeretne-e találkozni valakivel, több mint egyharmaduk pedig az ösztöneire hallgatva ad esélyt egy személyes találkozóra.

A nők a szexuális utalásokra, a férfiak az egoista nőkre nem kíváncsiak

Melyek a legnagyobb írásos hibák, amiket ha elkövetünk, akár úszhat is az első randink? A társkeresők egyértelműen a nyelvtani és helyesírási hibákat említették első helyen (61 százalék). Ezek ugyanis nem csak az alapműveltség hiányát, hanem a szándék komolytalanságát, az illető igényességének hiányát is jelenthetik. Az egoista kijelentések a válaszadók felénél jelentenek kizáró okot. A nők több mint fele egyértelműen visszautasító, ha szexuális utalásokat tesznek nekik a társkeresőn, míg a férfiak több mint kétharmadát ez egyáltalán nem zavarja. Az egyedülállók a fentieken kívül a pontatlan állításokat (37 százalék), a negatív kijelentéseket (37 százalék) és a közhelyek használatát (34 százalék) vélik a legnagyobb hibának, amiket az adatlapunkon vagy egy bemutatkozó üzenetben véthetünk.

A kutatás 2014 októberében 613 Elittárs-felhasználó válaszai alapján készült. Átlagéletkor: 52 év. Válaszadók: 55% nő, 45% férfi.

Forrás: Elittars.hu

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon