Eláruljuk, hány évesen számíthatsz életed legköltségesebb korszakára

Rengeteg fiatalnak kell szembesülnie azzal, hogy az élet bizony drága dolog.

A ClearScore nevű cég végzett egy érdekes felmérést, amiből egyértelműen kiderült, hogy hány esztendős korodban számíthatsz a legtöbb kiadásra. Ez a financiálisan megterhelő kor pedig nem máskor jön el, mint

31 évesen.

Persze nyilván ez csak egy átlag, mindenkinek másképp alakul az élete, ám tájékozódási pontként fogadjuk el ezt a 31-et. És hogy mégis miért pont ekkortájt költik a legtöbbet az emberek? Természetesen azért, mert 30 évesen már kénytelen az ember egyre több felelősséget vállalni, ez pedig nem olcsó mulatság. A kutatás szerint egy tipikus 31 évesnek nagyjából 15 millió forintnyi megtakarítással kellene bírnia ahhoz, hogy önerőből fedezni tudja a házasságkötéssel és gyermekvállalással járó kiadásokat.

Az egyik legnagyobb kiadást maga az esküvő és a nászút jelenti, majd természetesen a lakásvásárlás és a gyermekvállalás. Ezek önmagukban is óriási költséggel járnak, ha pedig viszonylag rövid időn belül következnek egymás után, érthető módon alaposan megterhelik az ember pénztárcáját. Ennek tükrében nem csoda, hogy a 25-34 évesek 33 százaléka még mindig rászorul a szülők anyagi támogatására, 20 százalékuk pedig kénytelen hitelt felvenni a kiadások miatt.

- árulta el Justin Basini, a ClearScore igazgatója.

És valóban, az életünk meghatározó eseményei hajlamosak gyors ütemben követni egymást, a 30-as éveik eleje pedig jó eséllyel nagy kiadásokkal járhat, szóval kezdj el spórolni, ha még előtted van ez az időszak, illetve örülj, ha már sikeresen abszolváltad.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon