Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy randit igen sokféleképpen el lehet szúrni, ám ezúttal nem apróságokra fogunk kitérni, hanem az egyik legfontosabb kérdéskörre.

Már számtalanszor megjegyeztük, hogy mára teljesen átalakult az ismerkedés a különböző honlapoknak és applikációknak köszönhetően. Nevetségesen egyszerűvé vált a dolog, miközben rohamosan fel is gyorsult a tempó. A kérdés már csak az, hogy a nagy rohanás közben vajon marad-e még valódi értéke a randizásnak, illetve az egyetlen találkozás után rögtön beteljesült kapcsolatoknak.

Az indy100 kérdésére egy párkapcsolati szakértő, Joanne Barnett kifejtette a véleményét. Szerinte a legnagyobb probléma, amit randizás közben elkövetnek az emberek a következő:

És most ezt az egészet el is intézhetnéd egy legyintéssel, mondván neked aztán semmi szükséged nincs erre. Egy idő után viszont rá lehet unni az ilyen jelentéktelen viszonyokra, ha pedig egyszer komolyabb kapcsolatra vágysz, abba bizony több energiát kell belefektetni. Az említett interjúban a szakértő kifejtette, hogy

Sem az adott nőt, sem pedig a kapcsolatot. És ez egyébként fordítva is igaz. A gyengébbik nem tagjainak is szüksége van némi titokzatosságra és várakozásra. Ha egyből megkapnak mindent, ők sem fogják túl nagyra értékelni azt a srácot.

- tette hozzá Joanne Barnett, aki még arra is kitért, hogy megfelelő kommunikáció nélkül nem érdemes elvárni, hogy működjön egy kapcsolat. Érdemes lenne megbeszélni, hogy ki mit vár a másiktól, kinek mi a fontos. Persze ez is időbe és energiába telik, ennél sokkal egyszerűbb egyből az ágyba rohanni és remélni a legjobbakat. Kérdés, hogy kinek mi a célja.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.