A kiejthetetlen nevű Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után az ION hotel is bebizonyítja: ha veszélyről van szó, az izlandiak nem viccelnek.

A tetőtől talpig átlátszó hotel egy geotermikus erőmű mellett áll cölöplábain, és negyvenhat szobát, bárt és éttermet terveztek bele. Ha azt hiszed, ezzel minden érdekeset elmondtunk a szállodáról, nagyon tévedsz: a sztori csak most kezdődik! A Thingvellir Nemzeti Park szélén épített kalandhotel ugyanis nem fukarkodik az extrém programokban.

Először is: mi az, hogy lemeztektonikus merülés? Nem valami hangzatos név arra, hogy kiszolgált cédékből fércelt ruhában búvárkodsz, hanem konkrétan az amerikai és eurázsiai földrétegek találkozásánál merülhetsz a két kéreg közé – és ha nem vigyázol, akkor nagyon lassan halálra préselnek (olyan harminc év alatt).

Ha sikerült kimásznod a tektonikus csávából, máris felpattanhatsz a hotel szuperdzsipjeinek egyikére, és a nyár közepi méteres havon átrepesztve megnézheted, milyen éjfélkor a Nap: Alkonyat-undorban szenvedőknek kifejezetten ajánljuk a teljesen vámpírmentes, huszonnégy órás napsütést.

Nem volt elég a sebesség? Akkor irány az elképesztő tempójú, fehér vizes raftingtúra!

Ha vonz a még sikamlósabb terep, megmászhatod a Sólheimajökull (így kell ejteni) gleccser gyönyörűre fagyott felszínét.

Kicsit elég volt a zúzós programokból? Akkor lazításképp merülj le a vevőcsalogató nevű End of the Journey Cave-ként (Az utazás vége barlang) ismert, kétezeréves lávacsatorna mélyére.

Ha jól megnézted, milyen egy vulkán belülről, csapass egy extrém gejzíres jacuzzibulit a haverokkal a környékén. (Amúgy a vulkán aktív, a vizet az alatta folyó láva melegíti, de ez mellékes.)

Ha a hotel kényelmében dőlnél hátra a vulkáni melegben, akkor a szintén lávafűtötte vízet a szállodában is élvezheted, miközben a fantasztikusan nem photoshoppolt északi fényeket bámulod.

Ütős program, de a  vikingek által elfoglalt vulkán- és gejzírparadicsomtól nem is vártunk kevesebbet: szóval ha megaludt a vér az ereidben, akkor fagyaszd meg, pörgesd fel, de legfőképp ionizáld az izlandiak első kalandhotelében. Skál Ísland ION Hótel!

(Forrás: Thrillist)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon