Tripla tölcsér, szabadesés, zuhanás, csúszás a cápák között, Kína és a Bahamák. Csudaklassz csúszdákat szedtünk össze – most, hogy végre belátható közelségbe került a nyár.

Insano, Brazília

A fortalezai vízipark csodaszép fekvése miatt minden válogatásba bekerülhet, de a legdurvább csúszdásba mindenképp: a képen látható fehér izén gyakorlatilag repülsz, a szabadesés miatt a 100 km/h sebességet is át lehet lépni. A 41 méteres csúszdán egy laza öt másodperc alatt földet érsz.

Aqualand Fréjus, Franciaország

The Black Hole néven fut a park legijesztőbb csúszdája – nomen est omen. Ha rettegsz a sötétségtől, a magasságtól, a víztől és mondjuk egy jóféle agyrázkódástól, na, akkor… ezt hagyd ki. A magánytól nem kell félni, kettecskén zuhantok bele a fekete lyukba. Ha mégis kipróbálnád, akkor a Francia Riviéráig kell elmenned.

Chimelong Water Park, Kína

Ugye senki sem gondolta komolyan, hogy Kínában nem dobtak össze egy méretes aquaparkot? És ha nekiállnak egy ilyen létesítménynek, akkor a legnagyobbat fogják felhúzni, szemernyi kétségünk sem volt. A mintegy 400 ezer négyzetméter területű Chimelong a legnagyobb és felfejlettebb vízi park plecsnit is megkaphatja. No és persze egy ilyen, vagy bármilyen kínai monstrum általában ízléses is szokott lenni, nem annyira a diszkrét, minimál dizájra mentek rá.

A fő attrakció egyébként a The Behemoth Bowl, ahol csusszansz egy nyolcvan métert egy áttetsző csőben, majd bezuhansz egy 21 méter átmérőjű tölcsérbe, ahol kicentrifugáznak. Hát így.

Canevaworld, Olaszország

A Veronában található vízi világ tulajdonképpen egy park a parkon belül, ugyanis van egy vidámparkja is, a Movieland Studios. A legnagyobb attrakciója pedig a Stukas Boom névre keresztelt csúszda, melyről már láthattál nálunk egy videót, ahol a formás kishölgy halálfélelmét leküzdve kábé százzal tép lefelé a tíz emelet magasból.

Disney’s Blizzard Beach, USA

Floridában meleg van. Ami persze eleve indokolja egy aquapark létjogosultságát, de ott annyira meleg van (és annyira furcsák a népek), hogy úgy érezték, mennyire menő lenne már, ha jégparkot dobnának össze. Bizony, ez egy fagyos, gleccseres, jégcsúszdás vízi vidámpark, a forró Orlandóban. Még karácsonyi dalokat is játszanak, naná.

A park legdurvább csúszdája a Summit Plammet, ahol 109 méter hosszan úgy nyolcvan–százzal csapathatod lefelé. Ha van hozzá merszed.

Great Wolf Lodge, USA

Még mindig az USA, csak kicsit nyugatabbra, az ország szíve felé haladva. A Great Wolf Lodge idén márciusban a világon elsőként állt elő egy tripla csavarral, vagyis egy hármas tölcsérrel. A több városban is megtalálható, fedett és éjszaka is csúszható park üzemeltetői szerint kihagyhatatlan a Triple Twist.

Aqualandia, Spanyolország

Az 1985-ben nyílt benidormi aquaworld egészen 2008-ig Európa legnagyobb csúszdaparkja volt. A Big Bang a kontinens legmagasabb csúszdája, úgy hirdetik, hogy a „végső szabadesés érzése egy hihetetlen magasságból”. Egy igazi adrenalinfröccs, remélhetőleg nem a végső.

Aquaventure Water Park, Bahama-szigetek

Ha a Föld édesvíztartalékai elérik a kritikus pontot, akkor még mindig nincs ok pánikra, mert a Bahamákon annyit kipörgetnek nap mint nap, amennyi az emberiség felének is elegendő lehet. A 141 hektáros Aquaventure Water Parkban mintegy 71 millió litert csobog. Van egy életnagyságú maja temploma is, de mondjuk ennyit minimum el is vártunk.

A visszafogott enteriőr mögött húzódik meg a Leap of Faith nevű csúszdaalkalmatosság, mely 18 méter hosszú, átlátszó, a templom falán halad, és most jön az igazi durvulás: cápákkal teli lagúnán keresztül halad át. Igazi, élő cápák közt. Csak te, a ragadozók és a plexi. Hátborzongató.

(Forrás: tripified.ca; fotók: a hivatalos oldalak)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon