Ma már igen sokféle múzeumba látogathat el az ember, akad olyan, ahol az emberiség vagy éppen a technológia, míg máshol a filmek történetével ismerkedhetünk meg. Most már azonban olyan múzeum is létezik, amelyet a kémkedés történetének és érdekességeinek bemutatásának szenteltek.

A Spyscape tulajdonképpen egy interaktív, 5500 négyzetméteres kiállítás Manhattanben, ahol 7 különböző teremben ismerkedhetnek meg a látogatók a különböző megfigyelési, titkosítási, megtévesztési, feltörési és hírszerzési műveletek sajátosságaival.

A cél az volna, hogy bemutassák az embereknek a körülöttük zajló kémkedési technikákat, hogy a megszerzett tudás birtokában egészen máshogyan szemléljék a világot, illetve saját magukat is. Az egész helyiséget rendőrfőkapitányok, elismert hackerek és hírszerző ügynökségek vezetőinek iránymutatása alapján rendezték be, hogy valóban profi legyen a környezet.

A látogatók ki is próbálhatják magukat a kémkedésben, majd a feladatok teljesítése után egy értékelést is kapnak, amiből kiderül, hogy 10 különböző kémtevékenység közül melyikre volnának a legalkalmasabbak. Mi szívesen látnánk itthon is egy ehhez hasonló kiállítást, ahol bárki felfedezhetné a benne szunnyadó James Bondot.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon