Nem mindegy, hogyan melegíted újra az ebéd/vacsora maradékait, a cél az lenne, hogy megőrizze az ízét és az állagát. Természetesen segítünk, hogy ne csak a csajodat, hanem az ízlelőbimbóidat is maradéktalanul tudd kényeztetni.
Csináld így, és néhány nap után a hűtőből előkapva is olyan lesz, mintha friss lenne:
#Pizza
Hanyagold a mikrót, mert rágós lesz a sajt, a tészta meg megpuhul és teljesen elázik. Helyette inkább 200-230 fokra előmelegített sütőbe tedd be 10 percre.
#Húsok
A lényeg, hogy ne száradjon ki a hús melegítés után, ezért tekerd be alufóliába és úgy tedd be a 160-180 fokra előmelegített sütőbe, kábé 20 perc alatt jó is lesz. A legegyszerűbb viszont, ha egy serpenyőben újra grillezed.
#Zöldségek
200 fokra előmelegítette sütőben 4-5 perc alatt átmelegszenek, locsolja rájuk vizet vagy olajat.
#Tészta
Egy lábasban forralj fel vizet, majd a tésztával megrakott tésztaszűrőt merítsd bele kábé 30 másodpercre. Ha szószos tésztáról van szó, akkor vagy alufóliával lefedett sütőedényben melegítsd újra kábé 20 perc alatt a 180 fokra előmelegített sütőben, vagy egy serpenyőben közepes lángon forgasd át.
#Leves
Tök kézenfekvő, de azért leírjuk: lassú tűzön forrald fel.
És ha már szóba került a csajod és a kaja...