Így teszi magát tönkre az ember, miután megcsalta a párja

Egyértelmű, hogy az egyik legszarabb érzés a világon az, amikor az embert megcsalja a szerelme. Ha átéltél már hasonlót, bizonyára egyetértesz. A dolog súlyosságát tovább növeli, hogy nem csak az érzéseidet bántja, hanem egy sor negatív következményt idézhet még elő.

Kevés ahhoz hasonló fájdalom létezhet, mint amikor az ember rájön, hogy a párja bizony más karjaiban keresi a boldogságot. Az érzelmeken és a pszichés traumán túl azonban egyéb következményekkel is számolni kell ilyen esetben.

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint - habár közvetlenül nem okoz rákot vagy hasonló betegséget - mégis hihetetlenül negatív irányba befolyásolhatja az egészségi állapotod, mégpedig a döntéshozatali képességeid befolyásolása által.

A kutatásban 232 egyetemistát vizsgáltak, akiket megcsalt a párjuk az elmúlt három hónapban. A kapcsolatuk átlagos hossza 1.76 év, tehát nem túlságosan hosszú, ám már jelentős kapcsolatokról beszélünk. A szakértők pedig arra jutottak, hogy igen erős az összefüggés a megcsalás, a mentális egészség és a különböző egészségkárosító magatartások között.

Hogy ez mégis mit jelent? Tulajdonképpen azt, hogy a szerencsétlenül járt fél nagy eséllyel válik depresszióssá, szorongóvá és csalódottá, aminek következtében

Nem túl meglepő módon, ezek egyike sem tesz jót számunkra. És hogy vajon miért kapcsolódik be az önmegsemmisítő üzemmód a megcsalt embereken? Ezt még nem kutatták ki a derék tudósaink, ám egyszer ennek is eljön az ideje. Addig is kitartást kívánunk mindenkinek, akinek összetörték már a szívét.

És jó, ha ezt is tudod:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon