Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Felfedeztünk egy apró ékszerdobozt a Madách téren, ami szerintünk sokak favoritja lehet. És csajozásra is tökéletesen alkalmas.

A My Little Melbourne kávézó mellett, hasonlóan apró alapterületen nyílt meg karácsony előtt az Andalgo Deli, amely egy tapasbár és egy deli keveréke. Az alsó szinten egy vegyesbolt fogadott egy halom cuccal, ami aranyat ér mindenkinek, aki spanyol kaját főzött volna, de a chorizót mindig gyulai kolbásszal, a pimentont pedig folyton kalocsai paprikával volt kénytelen helyettesíteni. Klasszikus első világbeli probléma, adom a kritikát, de aki szeret a konyhában pepecselni kajákkal, az őrül az ilyesminek. Őrölt pimentonból volt kapásból négyféle az édestől a füstöltön át a pikánsig – si, senor! Ezenkívül egy halom paszta, olivabogyó, egyéb paprikák, spanyol sörök, üdítők és borok szerezhetők be a polcokról.

Az egyik paprika nevében a dupla l betűt sikerült l-nek ejtenem, nem pedig j-nek – egykori spanyoltanárom, Czakó Miguel Miklós forgatná a szemeit. Pedig még úgy 15 éve egy Murciához közeli vendéglőben azért kaptam ingyen kancsó sangriát, mert külföldi létemre helyes spanyolsággal rendeltem ki az italt a kellőképpen vidám haveroknak – megéri nyelveket tanulni, gyerekek! A büszkeségemnek fájt, de szerencsére az eladó nem akadt fenn a dolgon, és a huszadik „ez micsoda pontosan?” jellegű kérdésem után sem láttam a tekintetén, hogy kedve lenne rám uszítani egy böhöm nagy, habzó szájú bikát, aminek korábban mindenféle hegyes vasakkal piszkálták fel az idegrendszerét.

A pultban pihennek a sajtok, a szalámik és kolbászok, méghozzá igen gusztusosan tálalva, úgyhogy ugyan eredetileg kávézni tértem be, végül a cappuccino mellé egy sajtos válogatást is rendeltem. És nagyon jól tettem.

690 forintért egy nagyon takaros, szemnek tetszetős összeállítás érkezett elém, rajta egy tálkában hat darab olivabogyó, szintén hat szelet rusztikus, foszlós kenyér, továbbá egy kis tálnyi juhsajt, mellé mandulával ízesített szárított füge. Ha helyben akarjuk betolni a rendelést, akkor az emeleten tehetjük meg. Az a kifejezés, hogy „butikdeli” nem létezett eddig, de most megalkotjuk, mert nagyon passzol ehhez a kis kávézó-tapasbár-deli hibridhez.

Nagy csodák nincsenek a deliben, szóval, ha komolyabbra vágyunk, akkor vegyük az irányt mondjuk a Pata Negrába, de azért van még szalámikból készített válogatás és grillezett kecskesajt is, illetve saláták.

Egy dupla eszpresszó, egy cappuccino, egy pohár ásványvíz és a tál együtt 1750 forint volt, ami korrekt ár-érték arányú élmény, nem éreztem, hogy a fogamat húzzák fizetéskor.

Írtuk a csajozást. Nem úgy értettük, hogy itt komoly esélyed van csajokat felszedni, hanem úgy, hogy egy laza randira barátnővel, a kiszemelt célszeméllyel tökéletesen pálya, a berendezés, a hangulat olyan, amit a hölgyek nagyon díjaznak.

Andalgo Deli, Budapest VII. ker., Madách tér 5.

Értékelés 5 pontból

Kiszolgálás: 5
Ár-érték: 4,5

(Fotók: hivatalos Facebook-oldal)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.