A lehető legvalószínűtlenebb helyen fedezték fel a vegyianyagot, ami a kopaszodás meggátolására szolgál.
Japán kutatók bukkantak rá a mekis sült krumpliban arra a vegyianyagra, ami segít a haj újjászületésében. Ez az úgynevezett dimetil-polisziloxán lenne, ami az egereken végzett kísérletek során már napokon belül a kisállatok sűrűbb és vastagabb bundáját eredményezte.
Persze, ne éld bele magad, mert egyrészt a mekis kaják összetevői régiónként változnak (nálunk például ezt nem is használják), másrészt ahhoz, hogy dúsabb hajad legyen, vagy esetleg megúszd a kopaszodást – és úgy alapból egészséged szempontjából – nem ez a legjobb megoldás.
De ha már bűnözésre adtad a fejed, nem árt szem előtt tartani egy dietetikus tanácsát: érdemes mindig két hamburgert rendelni a gyorséttermekben.
A sült krumplihoz amúgy nem azért adják hozzá, hogy a hajkoronád teljes pompájában csilloghasson, hanem azért, hogy meggátolja sülés közben az olaj felhabosodását.
És amit mindig tudni akartál:
(Forrás / fotó: LadBible / eatthis.com)