Michael hurrikán pusztító erejéből ezen a hajón is ízelítőt kaphattak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ősz érkezésével valahogy a legtöbben nincsenek kibékülve, Floridában viszont még bajosabb ez az időszak, hiszen a közép-amerikai térséget és az Egyesült Államok déli partvidékeit is általában egy-egy hurrikán tartja ebben az időszakban rettegésben.

Ennek az az oka, hogy a tenger felszíne a késő nyári, őszi időszakban éri el a trópusok közelében a legmagasabb hőmérsékletét, a vízfelszín hőmérséklete nagy területeken 24–26 Celsius-fokos is lehet. A meleg tengervíz az ebben az időszakban már hűlni kezdő légkörnek párologtatás útján adja át az energiáját, a meleg vízgőz pedig a trópusi zivatarok legfőbb energiaforrása, így gyakran alakulnak ki a térségben nagyobb kiterjedésű zivatarok, trópusi hullámok.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Florence épp csak hogy elment, máris jön a váltás, Michael, amely hétfő este még Kuba nyugati partjainál pusztított, és óránként 280 kilométeres sebességgel száguldott Florida Mexikói-öbölnél fekvő nyugati partvidéke felé.

A miami hurrikánközpont szerint a hurrikán szerdán ér partot Floridában, a déli állam nyugati vidékein, de Alabama és Texas is veszélyben van. Erős széllökésekre, özönvízszerű esőzésre és a tenger magasra korbácsolt hullámaira lehet majd számítani, az erősödő, közeledő Michael pusztító erejéből pedig ezen a hajón is ízelítőt kaphattak:

Jó kérdés, hogy itt volt-e jobb, vagy inkább a Bermuda-háromszög közelében:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.