Budai kastély, cári Rolls–Royce, 8,8 kilotonna párizsi – Mire elég a lottóötös?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bulvárhírek szerint permanens részegséggel ünnepli Fortunát az a kelet-magyarországi férfi, aki egyedül nyerte meg a fél éve halmozódó ötöslottó-főnyereményt. Reméljük, nem közben találja ki, mire költi majd a 3 087 029 290, azaz hárommilliárd-nyolcvanhét-millió-huszonkilenc-ezer-kétszázkilencven forintot, de erre nincs is szükség – megtesszük helyette, pontosabban segítünk átváltani érthetőbb mértékegységbe a felfoghatatlan mennyiségű pénzt, illetve tippeket adunk ingatlan- és autóvásárláshoz is.

Százmilliót az üvegvisszaváltótól

A mázlistáról a minden bizonnyal minden kapcsolatát megmozgató Blikk is csak annyit tudott kideríteni, hogy senkinek nem akar adni egy forintot sem, ez pedig megkönnyíti a helyzetünket, hiszen a teljes összeggel számolhatunk. Bár a Szerencsejáték Zrt. nem árulja el, de valószínűleg nyíregyházi a nyertes, úgyhogy mi is a helyi Tesco-katalógus árait vettük alapul. Mája érdekében reméljük, alapvetően józan életet él majd a lottómilliárdos a párnapos italozás után, de azért biztosan megnyugtatja a tudat, hogy 9 990 386 palack Duna-melléki kékfrankos zweigeltet vehetne a pénzéből, ami sem befektetésnek, sem saját fogyasztásra nem az igazi, vésztartaléknak viszont nem rossz, hogy majdnem százmilliót kapna, ha visszavinné az üres üvegeket.

Ha a viszonylag olcsó bor helyett egy kicsit minőségibb italra váltjuk a pénzt, akkor szintén akciós Tesco-áron kijön 619 885 liter Ballentine’s whisky, ennyivel tíz darab nagyobbfajta mobil medencét lehetne teletölteni. Értelme mondjuk nem lenne, és amúgy is rossz üzenet kizárólag alkoholban számolni az öttalálatost. Szóval akkor legyen kaja: 8845 tonna baromfipárizsi (ha még odaér a nyertes az akcióra, különben bő két és fél ezer tonnával kevesebbet kap). Ennyit valószínűleg még egy nagyobb hűtőpultban sem látott senki, ezért segítünk elképzelni: 369 kamion kellene az elszállításához, ez öt kilométeres konvoj lenne, ha fél centi követési távolságot sem tartanának.

Ez viszont már csak azért is hülyeség, mert a szállítási költségre nem jutna, plusz nem valószínű, hogy van készleten ennyi parizer a nyíregyi Tescóban, és még az is lehet, hogy aki nyer hárommilliárdot, az többet nem eszik párizsit. Ingatlant viszont biztosan vesz.

Nyíregyházán bármilyen házat. Budapesten is

Az Ingatlan.com szerint a legdrágább nyíregyházi családi házat 170 millióért kínálják: a 4700 négyzetméteres telken 2003-ban építették a hétszobás, 680 négyzetméteres házat, van persze medence, jacuzzi, szauna, de a képeken úgy tűnik, mintha a wellness-rész a szuterénben lenne, az pedig mint tudjuk, ciki, ezen az sem változtat, ha még tucatnyi hasonlót venne a nyertes a környéken. Ekkora kínálat viszont nincs, és lehet, hogy a környék jelenleg legboldogabb férfija már csak azért is elköltözne, hogy ne csöngessenek be az ivócimborák borravalóért.

Megteheti: Magyarország – korábbi cikkünkben bemutatott – legdrágább házainak bármelyiket megvehetné, főleg, hogy azóta a csúcstartó 2,42 milliárdos egykori kaszinóért már csak 2,3 milliárdot kérnek, és gyanúnk szerint további alku is lehetséges. Sok pénzt vihetne el azonban a lakóházzá alakítás, meg amúgy sem biztos, hogy a Várbazár megnyitása után elég csendes lesz a hely, a második helyezett svábhegyi villakomplexum pedig még alku előtt is jóval olcsóbb, alig 1,8 milliárd forint.

Az 1930-as építésű, de teljesen felújított, szecessziós stílusú villa 13 szobás, liftes, konditermes, és jó hír, hogy ha a nyolcállásos garázsban nem férnek el az autók, vannak még a bő ötezer négyzetméteres parkosított kertben is parkolóhelyek.

Hotel és rémisztő sertéstelep

Egy ekkora ház persze viszi a pénzt bőven – mennyivel jobb lenne, ha hozná! Ott van például az újságíró-szövetség egykori székháza az Andrássy és a Bajza utca sarkán.

Van vele dolog, de egy részben műemléki védettségű házzal, amelynek színházterme is van, alul pedig étterem működött, és egyébként van hozzá még egy kisebb épület, csak lehet valamit kezdeni, ami üzletileg sikeres, bár szállodának lehet, hogy jobb az Astoria melletti ház, 2,5 milliárdos irányáron, McDonald’s-szal az aljában. Vagy a Ferenc körúti, 2207 négyzetméteres hotel negyvennégy szobával, konditeremmel, fodrászattal, szolival, étteremmel, sörözővel és „erotikus kellékbolttal egybekötött bárral”, teljes árukészlettel és felszereltséggel. Mindent azért nem lehet megvenni még egy ekkora lottónyereménnyel sem: a majdnem tízezer négyzetméteres, visegrádi négycsillagos szálloda megvásárlásához kell még egy társ, aki beletenne az üzletbe még kétmilliárdot.

Ne essünk abba a hibába, hogy csak vendéglátásban gondolkodunk. Egészen komplex vállalkozást lehet venni Budapesttől nem messze alig 1,2 milliárdért: a 90 ezer négyzetméteres telken sertéstelep, gabonatároló vagonos/mázsaház, víztorony és trafóház is van, meg persze műhelyek, továbbá felújított irodaépület beépített konyhával, ráadásul menő dolog, ha a közterületet is az ember saját cégéről nevezik el. A friss milliárdost óvandó azért megjegyezzük, hogy a Sertéstelepi úti ingatlanon kívül van csak csatorna, ennél nyomasztóbb fotót pedig még egy filmplakáton is nehéz lenne elképzelni, nem hogy egy hirdetésben.

Természetesen Rolls–Royce

Ahogy sok mást sem tudunk a nyertessel kapcsolatban, így azt sem, milyen autója van, de azért az nem kérdés, fog-e autóra áldozni a nyereményből. Újonnan bármilyet választhat, a legdrágább autók toplistájáról akár többet is, de egy ilyen kaliberű kocsira általában hónapokat-éveket kell várni. A használt autó viszont ebben a körben ciki, ezért bár már kétmillió euróért válogatni lehet a Bugatti Veyronok között, inkább egy olyan jármű megvásárlását javasoljuk, amelynél kifejezetten presztízsnövelő tényező, hogy már volt tulajdonosa előttünk is.

Ehhez mondjuk nem árt, ha az illetőt II. Miklósnak hívták. Ez bizony a szerencsétlen sorsú orosz cár kocsija volt, és bár lassan százéves, jó állapotban van, talán másfél milliárd forintnyi összegre is lehet alkudni, azonnal elhozható, és még nem is unalmas fekete. Ezüstnyílra pedig még indulórészletnek is kevés lenne a 3 087 029 290 forint.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.